OLDALVONAL

Soron kívül beoltják az olimpiára készülő magyar sportolókat

Megkezdték a koronavírus elleni beoltását azoknak a sportolóknak, akik a tokiói nyári, illetve a pekingi téli olimpiára készülnek.
  • Szerző: Ripost

Összesen 868-an kapják meg a vakcinát, és ezzel az esélyt arra, hogy a betegséggel ne kelljen küzdeniük – elég komoly munka, kihívás vár rájuk így is a következő hónapokban. Ez pedig hatalmas segítséget jelent a felkészülésben. A világcsúcstartó úszó, Milák Kristóf alig tudott lábra állni, a világbajnok Kapás Boglárka is szenvedett, a vívó Kreiss Fanni egy évet kihagyott a vírus és következményei miatt. Aligha csoda, ha a sportolók már nagyon várták, hogy megkapják a vakcinát.

Fotó: Northfoto

Az olimpikonok és a leendő olimpikonok vakcinálását pénteken kezdték meg, a Moderna oltóanyagához első körben tízen jutottak hozzá, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajak-kenu válogatott tagjai. Csupán a versenyzőket oltják be, a lista egyetlen sportvezetőt sem tartalmaz. A sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár.

„A szövetség vezetősége mellett vívóink is kifejezetten örülnek, hiszen a vakcina biztosíthatja számukra, hogy önhibájukon kívül, a megfertőződés miatt ne maradjanak le az olimpiáról. Természetesen hetek óta téma volt közöttük, mikor kaphatják meg az oltóanyagot, minket is sokat kérdeztek róla” – árulta el a Blikknek dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára. „Márciusban kerül sor a vívók következő kvalifikációs versenyére, nagy öröm, hogy várhatóan immáron beoltva vehetnek részt sportolóink a viadalon.”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már korábban közölte, az ötkarikás részvételnek nem feltétele a beoltottság. Ugyanakkor a sportolók álláspontja idehaza egyértelmű, fontosnak tartják, hogy megkapják a vakcinát.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?