OLDALVONAL

Öt érdekesség, ezeket sokan nem tudják Böde Dánielről

Hét év után hagyja el a Ferencváros labdarúgócsapatát Böde Dániel. A zöld-fehérek szurkolói által imádott játékos visszatér Paksra. Összegyûjtöttünk öt érdekességet a 32 esztendős támadóról.
  • Szerző: ST

Böde Dániel 200 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amelyeken összesen 89 gólt szerzett. A 25-szörös magyar válogatott támadó ezzel az elmúlt 45 év második legjobb ferencvárosi gólszerzője, ami az élvonalt illeti. Bödét Nyilasi Tibor előzi meg 132 találattal.

A Vasasnak is szurkol

Böde Dániel többször elmondta, hogy számára két csapat létezik, a Ferencváros és a Paks. Édesapja azonban korábban elárulta a %%nak, hogy fia a Vasas-szurkolója. Gyerekkorában, a Váczi Zoltán fémjelezte angyalföldi csapat volt a nagy kedvence, ez a rajongás pedig tart a mai napig is. Természetesen emellett a Fradi és a Paks együtteseinek szintén jut hely a szívében.

Bátyja edzője a megye II-ben

Nem szabad megfeledkezni Böde lakhelyéről, Madocsáról, ahol edzőként tevékenykedik a gólerős támadó. Ráadásul bátyja, István is a tolnai megyei másodosztályban szereplő klubot erősíti. Sőt, 24 találattal a Madocsa házi gólkirálya lett az idei évadban.

Három gyermek édesapja

Böde Dániel és családja is a  községben él, itt építettek családi házat. A család egyébként áprilisban bővült, hiszen két fiuk után megszületett a harmadik gyermekük, Léna Krisztina. Böde nagyobbik fia apja után a Dániel nevet kapta, míg a kisebbiket Gergőnek hívják.

Böde Dániel kislánya, Léna Krisztina:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Megszületett Böde Daniék kislánya, Böde Léna Krisztina. Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk! 

Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) által megosztott bejegyzés,

Nyilasi Tibor adta a becenevét

A csatár legismertebb beceneve, a „madocsai Messi”. Ez még 2011-ben ragadt rá, amikor a Paks játékosaként négy játékost kicselezve lőtt gólt a Siófoknak. A Fradi-legenda, Nyilasi Tibor ezt követően kapcsolta össze Böde lakhelyét az argentinok sztárjával, azóta is így becézik a támadót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?