OLDALVONAL

Napokon belül forradalmi változás jön a fociban

A túl sok fejsérülés miatt hosszabb előkészítés után bevezetik az ideiglenes cserét az angol Premier League-ben.
címkék:
  • Szerző: SK

A Premier League csapatai hónapok óta könyörögnek a több cserelehetőségért. A focistáknál az utóbbi időben legtöbbször enyhébb fejsérülések miatt kell változtatni a felálláson. Az új szabály lehetővé tenné, hogy az orvosok által kezelt labdarúgó visszatérhessen a pályára, s együttese addig se játsszon emberhátrányban.

Fotó: AFP

A szabály szerint mindkét klub kijelölhetne két cserét meccsenként, akik a pályán lévő társak agyrázkódásgyanús fejsérülése esetén léphetnének pályára. Ugyanerre a periódusra az ellenfél is cserélhetne – így küszöbölnék ki, hogy egy mérkőzés hajrájában egy újonnan beállt ember frissessége befolyásolhassa a játékot. A cserék nem számítanának bele a három normál cserébe. A játékosok azonnal lejönnének, ha az orvosi stáb jelzi, a sérült labdarúgó rendben van, vissza tud állni.

Angliában az elmúlt időszakban kifejezetten komolyan veszik a fejsérülések kérdését. A mostani módosítás, elősegíti, hogy az enyhébb fejsérülést szenvedő focista nem kockáztasson súlyosabb problémát azzal, hogy csak az egyenlő létszám miatt visszatérjen a pályára.

címkék:
És ezeket olvastad már?