OLDALVONAL

„Nálam ez nem fér bele” – Marco Rossi kiöntötte a lelkét, így döntött a jövőjéről

Fociválogatottunk olasz kapitánya csalódott, nagyon megviselték az utóbbi hetek történései. Rossi egy percet sem aludt az angol-magyar vb-selejtező után.
  • Szerző: Ripost

Marco Rossi, bár büszke az angliai döntetlenre, egyáltalán nem boldog. A kapitányt megviselték az elmúlt hetek, de nem a válogatott játéka, és nem is az eredmények szomorították el – kezdődik a molcsapat.hu interjúja olasz szövetségi kapitányunkkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jövőt is átgondolta az utóbbi hetek kudarcainak fogadtatása hatására (Fotó: Ripost)

A Wembley-stadionban kiharcolt bravúros 1-1 éjszakáján Rossi szemhunyásnyit sem aludt, majd kiöntötte a lelkét. Mint mondta, a várakozáson felüli Eb-szereplés után, az őszi vb-selejtezőkön „a játékosok nyugodtabbak, lazábbak voltak, és nem tudtak megfelelő mentális állapotban pályára lépni”.

“Érzelmileg nagyon megviseltek az elmúlt hetek. Úgy gondolom, az érkezésem óta felépítettünk valamit a magyar válogatottnál. Tudom, hogy a futballban nincs múlt idő, csak a jelen számít, de bevallom, arra számítottam, hogy a csapattal felhalmoztunk annyi bizalmi tőkét, amit nem tud elsodorni néhány rosszul sikerült mérkőzés. Tévedtem

– sóhajtott Rossi, akit megviseltek az újságcikkek címei, a kommentek, sőt a privát üzenetben rázúduló gyalázkodások.

A szakvezető szerint nagy probléma, hogy “a magyar sporttársadalom két dologgal nem tud mit kezdeni: a sikerrel és a kudarccal.”

Hangsúlyozta: tudásban egy szakadék választja el a mieinket az elittől, amit többször sikerült már eltüntetni – de „ezért tiszteletet érdemelnek a fiúk, nem gyalázkodást az első alkalom után, amikor mégsem sikerül”.

A jövőjével kapcsolatban Rossi már korábban elárulta: a selejtezők után egyeztetnek az MLSZ illetékeseivel a hogyan továbbról. A szerződése persze 2025-ig érvényes, de így is fontos, hogy mik az ő szándékai. A legfontosabb, hogy úgy érzi, még nem érték el a plafont.

“Ha így gondolnám, már nem én lennék a szövetségi kapitány, hanem egy klubcsapatot irányítanék valahol. Pont azzal szeretném bizonyítani, hogy másként látom a kérdést, hogy itt vagyok, és a magyar válogatottért dolgozom minden erőmmel. Úgy éreztem, ha elmennék, azzal elárulnám a csapatot, és emocionális ember vagyok, nálam ez nem fér bele. Hiszem, sőt tudom, hogy vezet még előre út, és én szeretnék lenni az a kapitány, aki végigkíséri rajta a csapatot”

- jelentette ki, és az angliai meccs is arról győzte meg, hogy van még tartalék a mieinkben.

„Szeretem a csapatomat, és hiszek a játékosokban, többek között pont azért, amit Angliában mutattak. Magukba tudtak nézni, és találtak ott bent valamit, amit a csapat szolgálatába tudtak állítani, márpedig erre csak az képes, aki tényleg mindent megtesz a győzelemért. És ez az, ami nélkül számunkra nincs remény a topcsapatok ellen.”

A Marco Rossival készült teljes beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?