OLDALVONAL

Milliókkal lettek gazdagabbak a magyar sport nagy kedvencei

Babos Tímea, Liu Shaolin Sándor és Márton Anita is komoly eredményt ért el 2018-ban. A dicsőség mellett mindhárman jelentős anyagi jutalomban részesültek. A három sportoló közül Babos Tímea kereste a legtöbb pénzt.
  • Szerző: ST

Az atlétika első magyar világbajnoki címét szerző Márton Anita 40 ezer dollárt (kb. 10,1 millió forint) kapott az első helyért Birminghamben. Ehhez jön még a kétévenként rendezett világbajnoki versenyek első helye esetén járó 2,5 millió forintos állami támogatás. Márton Anita összesen 12,6 millió forintot kapott a történelmi sikerért.

Liu Shaolin nagyot kaszált Pjongcsanban

Februárban a Liu Shaolin Sándor által fémjelzett gyorskorcsolyaváltó ért el szenzációs eredményt, a téli olimpiák történetének első magyar aranyával. Liu Shaolin ennek köszönhetően 28 millió forinttal lett gazdagabb. A 22 éves klasszis emellé még 22 millió forintot gyűjtött össze egyéniben Pjongcsanban, két ötödik és egy nyolcadik helye miatt. Shaolin végül 50 millió forintos bevétellel zárt a téli olimpián.

Babos százmillió felett idén

Babos Tímeával azonban nem tudnak versenyezni ezen a téren. Első számú női teniszezőnk egyedül többet keresett januárban, mint Márton Anita és Liu Shaolin Sándor együtt. Babos az Australian Openen párosban győzött a francia Kristina Mladenovic oldalán, ezért, és az egyéniben elért eredményért 97 millió forintot kapott. Februárban pedig egy tajvani tornát megnyerve további 10 millió forinttal nőtt a bankszámlája.

A tenisz tehát még mindig az egyik legjobban fizető sport, de persze Márton Anita és Liu Shaolin Sándor sem járt rosszul a sikerekkel.

 

És ezeket olvastad már?