Létrehozva: 2015.06.22.

Miért lett öngyilkos Eisemann László, a válogatott népszerű masszőre?

A Fradi és a magyar válogatott gyúrója rövid idõn belül elveszíthette volna élete egyik értelmét, a labdarúgást. Mi állt a depressziója hátterében?

Továbbra is találgatnak a szurkolók Eisemann László rejtélyes halálával kapcsolatban. A magyar foci egyik emblematikus alakja, a Ferencváros és a válogatott jó kedélyéről ismert masszőre múlt csütörtökön hunyt el. Egybehangzó hírek szerint súlyos depresszióban szenvedett, majd múlt csütörtökön begyógyszerezte magát, így vetett véget az életének.

De vajon miért? Mi vezetett odáig, hogy a korábbi mókamester öngyilkos lett? Hogyan történhetett, hogy nem vették észre a környezetében ennek a végzetes lépésnek az előjeleit? Forrásaink három lehetséges magyarázatot adtak a súlyos kérdésekre.

1. Elvesztette volna a munkáját?

Információink szerint Eisemann depresszióját az okozta, hogy megkérdőjeleződött a helye élete csapatánál, a Fradinál. A zöld-fehérek egykori játékosa, a holland Julian Jenner megható sorokkal búcsúzott Eisemanntól. A focista többek között azt is megemlítette, hogy azért nem tudott újra találkozni a legendás gyúróval, mert akkor a depressziója miatt már kórházban kezelték.

 

A photo posted by Julian Jenner (@juuljenner27) on

Információink szerint Eisemann László hosszú időt töltött a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban. A masszőrt korábbi gyógykezelése idején sokáig senki sem helyettesítette a Fradinál. Később azonban a klubnak lépnie kellett, Eisemann helyét egy fiatalabb kolléga vette át. A depressziós masszőr ettől úgy érezte, végleg feleslegessé vált.

A borsonline.hu szerint a legendás gyúró ekkor már labilis volt, a csapat orvosi stábjának egy tagjával pedig kifejezetten rossz viszonyba került. Ez tovább mélyítette elkeseredettségét. Eisemann néhány barátja azt javasolta, talán jobb volna új munkahely után néznie.

Én is hallottam erről, de nem igazán akartam elhinni. Ejzi fogalom volt a Fradinál. Ettől függetlenül tényleg rebesgették, hogy már nem marad sokáig a csapatnál

- válaszolta kérdésünkre egyik, névtelenséget kérő forrásunk. Eisemann azonban továbbra is részt vett a zöld-fehérek edzésein, úgy tudjuk, még halála napján, csütörtökön is ott volt a tréningen. Aznap délután viszont már hiába keresték.

A Blikk információi szerint a gyúró a válogatottnál maga kezdeményezte a felmentését. A Helsinkiben rendezett finn-magyar Eb-selejtezőre már nem is utazott el a csapattal. Sipos Jenő MLSZ-szóvivő szerint a játékosok körében is rendkívül népszerű masszőr önszántából nem utazott el a finnek elleni mérkőzésre.

A súlyos depressziótól szenvedő Eisemannt vélhetően teljesen a padlóra küldte, hogy rövidesen véget érhet a pályafutása. Ez esetben ugyanis elveszítette volna élete egyik szerelmét, a labdarúgást. 

2. Depressziója miatt szenvedett balesetet

Eisemannak néhány hónapja autóbalesete volt, kocsijával a szalagkorlátnak csapódott. Az autót ugyan rendesen összetörte, ám igazán súlyos sérüléseket nem szenvedett. A sajtó főként erre vezette vissza a gyúró kezdeti depresszióját.

Információink szerint azonban a baleset inkább következménye volt Eisemann problémáinak, semmint az előzménye. A masszőrhöz közelálló forrásokból úgy értesültünk, hogy Eisemann a baleset éjszakáján teljesen váratlanul azt mondta feleségének, elmegy a McDonald's-ba.

Akkor történt a baleset. Úgy tudom, semmi oka nem volt rá, hogy az éjszaka közepén autóba üljön. Azt hiszem, ez már a depresszió következménye volt, Ejzi csak ment a feje után, értelmetlenül

- állítja informátorunk. A Blikk szerint a gyúró kedélyállapota a baleset után alaposan megváltozott, később szakorvoshoz is kellett fordulnia.

3. Az antidepresszánsok hatása

A magyar futballban dolgozó ismerősei, barátai a RIPOSTnak kivétel nélkül arról beszéltek, hogy megdöbbentette őket az örökké jókedvű Ejzi tragédiája. Az utóbbi hetekben, hónapokban kijutott a sikerekből a Fradinak és a magyar válogatottnak is.

A pályán elért győzelmek ideig-óráig gyógyírt jelentettek a lelki bajaira (boldog volt a zöld-fehérek megnyert Magyar Kupa- és Ligakupa-döntője után is), mint ahogy a mogyoródi családi otthonára is rendkívül büszke volt. Aki azonban napi kapcsolatot tartott vele, elismerte: mostanában bizony komorabb időszakai is voltak.

A lehetséges okokat taglalva megkerülhetetlen az antidepresszánsok kérdése. A súlyos depresszióval küzdő gyúró nyilvánvalóan gyógyszeres kezelés alatt állt. Azt pedig több kutatás is bizonyította, hogy a depresszió elleni gyógyszerek szedésével, mielőtt azok kifejtenék a jótékony hatásukat, egy átmeneti időszakban akár a 4-szeresére nőhet az öngyilkossági hajlam.

Mindezek együttvéve pedig olyan lelki terhet jelenthettek, amivel még egy kiváló sportember sem tudott megküzdeni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

mindmegette.hu

Kolbászos rakott kel: már az étel illatától elcsábulsz

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Eddig bírta, feladta a küzdelmet a fiatal sportoló

OLDALVONAL

Marco Rossi: Szövetségi kapitány és klubedző egyszerre? Lehetséges!

OLDALVONAL

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

OLDALVONAL

„Az ő hiánya miatt estünk ki" - Kártérítést követelnek az elhunyt focista miatt