OLDALVONAL

Máris bajban az új FIFA-elnök! Bedarálja az offshore?

Könnyen lehet, hogy eltiltással sújtják a FIFA elnökét, aki vétett a szervezet etikai szabályai ellen. Gianni Infantino rázós négy hónapon van túl. Õ sem jobb Blatternél?
címkék:
  • Szerző: MV

A legfrissebb vád szerint egy email bizonyítja, hogy Gianni Infantino valamiért töröltetni akarta a május 23-i kongresszus hangfelvételét - írta a Sports Illustrated. A FIFA elnöke három hónapos eltiltást kaphat, az etikai bizottság hivatalos közleményt adott ki az ügyben.

"Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy eláruljuk, vizsgálatot indítottunk bárki ellen. Viszont szeretnénk leszögezni, nem zajlik hivatalos eljárás Infantino ellen."

Hozzátették, az Infantino által töröltetni kívánt felvételek amúgy sem hivatalosan archivált anyagok voltak. Ezzel együtt a februárban megválasztott Infantinónak nem a legjobban alakul eddig az elnöksége.

Szóba hozták az offshore-botránnyal kapcsolatban: ő látott el a kézjegyével egy olyan dokumentumot, amely jóval ár alatt biztosította a Bajnokok Ligája közvetítési jogainak továbbítását, majd miatta mondott le a FIFA könyvvizsgáló és ellenőrző bizottságának vezetője, Domenico Scala.

Azzal is megvádolták, hogy a szövetség pénzén frakkot és adidas-cuccokat vásárolt magának, vagyis az eddigi négy hónap során finoman szólva sem nőtt a bizalom Infantino iránt.

címkék:
És ezeket olvastad már?