OLDALVONAL

Marco Rossi a Ripostnak: „Edzőként mindent Magyarországnak köszönhetek”

Olasz szövetségi kapitányunk meghatottan beszélt a magyarokhoz fűződő, gyerekkorában gyökerező kötődéséről, és sok másról is. Múlt, jelen, jövő volt a téma.
  • Szerző: Ripost

Profi labdarúgóként az olasz élvonalbeli csapatai (Brescia, Sampdoria) után a mexikói és a német bajnokságban is légióskodott, edzőként viszont furcsa kettősség jellemzi Marco Rossi pályafutását. Nyolc éven át csak harmad- és negyedosztályú klubok kispadján szenvedett, majd miután a közegből kiábrándulva majdnem könyvelőnek állt fivére cégénél, 2012-től sikert sikerre halmoz a magyar futballban. A részben hazai Eb-re készülő válogatottunk olasz szövetségi kapitánya a -nak adott exkluzív interjújában erről is megható őszinteséggel nyilatkozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rossi nem csak a jelenről beszélt, a múltba és a jövőbe is tekintett a Ripost kérésére

Rossi nem csak a jelenről beszélt, a múltba és a jövőbe is tekintett a Ripost kérésére
Fotó: Szabolcs László / Ripost

„2012-ben lettem a Honvéd edzője, de három évvel azelőtt jártam itt először. (...) Mégis, már sokkal korábban megszerettem a magyarokat. Jó a memóriám, de az ötvenes-hatvanas évekre nyilván nem emlékezhetek vissza. Viszont a nagypapám, Gino gyerekkoromban sokat mesélt az akkori magyar futballistákról. Szóval, mielőtt idejöttem, már szerettem ezt az országot, de amióta itt élek, egyenesen imádom! Már csak azért is, mert edzőként mindent Magyarországnak köszönhetek. Mindent, amit Olaszországtól sajnos nem kaptam meg”

- mondta láthatóan elérzékenyülve a sokak által már tiszteletbeli magyarként emlegetett Rossi, aki nemrég úgy fogalmazott: „örökbefogadott magyarnak” érzi magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés

Az 56 éves olasz szakember ezen kívül beszélt többek között az Eb-esélyeinkről és a válogatott felkészüléséről, a magyar Himnusz lelki töltetéről, valamint a Budapest-rajongásával szintúgy „megfertőződött” családtagjairól is. A beszélgetésből az is kiderül, ki az a topligába berobbant magyar tehetség, akinek az esetleges meghívásáról Rossi így fogalmazott: „Először tőle kérdezzék, hogy akar-e játszani a magyar válogatottban!”

A Marco Rossival készült interjú teljes egészében a kedden (május 11-én) megjelenő 7 hetilapban lesz olvasható. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?