OLDALVONAL

Király Gábor döntött a jövőjéről

Hertha, Haladás vagy nyugdíj? Német lapnak vallott a döntéséről a mackónadrágos magyar kapuslegenda.
  • Szerző: vav

Válogatottbeli búcsúja apropóján terjedelmes interjút közölt Király Gáborral a Berliner Zeitung. Nem véletlenül a kitüntetett figyelem a német fővárosban, hiszen a magyar kapusikon első külföldi csapata a Hertha volt. A 40 éves focistát a klub egykori "karizmatikus profijaként" emlegetik a cikkben.

Nyilatkozatában természetesen érintette légiós-pályafutása legfontosabb szakaszát (1997 és 2004 között 198 Bundesliga-meccsen védett a Herthában); a Polster-tizenegyes védésével kezdett, és az Eb-szerepléssel megkoronázott 18 évnyi válogatott pályafutásáról; a Király Szabadidősport Egyesületről; és persze a legendás szürke mackónadrágjáról.

Szó esett arról is, hogy a 108. mérkőzésén elköszönt a magyar nemzeti csapattól. Mint mondta, belül jó előre felkészült érzelmileg, és nagyon szépnek értékeli a búcsúját. A társak és a közönség miatt is, ráadásul a kedvéért jött Ankarából Budapestre egykori berlini edzője, Jürgen Röber is. Ami pedig a válogatottsági rekordját illeti:

"A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Most én állok elöl, és büszke is vagyok rá, de valamikor egy játékos le fog előzni"

- mondta Király Gábor, aki - miután sebtében utána kellett számolnia - elmondta: nyolc szövetségi kapitányt szolgált a válogatottnál.

Hali ÉS Hertha

A veterán focista a jövőjével kapcsolatban elmondta: nevelőegyesületében, a Haladásban véd a magyar NB I-ben, és 2019-ig köti szerződés imádott klubjához. Vagyis ami néhány napja még a sérülése miatt kérdéses volt, eldőlt: újabb két évvel meghosszabbították a megállapodást Szombathelyen.

Király egyébként visszatérhet a Herthához is - de egyelőre csak egy meccs erejéig:

"A médiában figyelemmel követem a korábbi klubjaimat, Berlinben pedig gyakran telefonálok Dárdai Pállal és Petry Zsolt kapusedzővel is. Nello di Martinóval (az 1971 óta a Herthánál ténykedő olasz "őskövület" - a szerk.) és a régi kapusedzőmmel, Enver Mariccsal is tartom a kapcsolatot.

Kettőezer-tizenhét márciusában talán ott leszek Marcelinho berlini búcsúmérkőzésén is. Természetesen mackónadrágban

- tette hozzá mosolyogva Király Gábor.

Naja, meine Entscheidung, die Länderspielkarriere zu beenden, war lange gefallen. Ich war innerlich deshalb vorbereitet. Mein Körper sendete einige Signale. Es ging sehr emotional zu. Es war eine schöne Feier, die Fans haben gejubelt, mein früherer Hertha-Trainer Jürgen Röber war extra aus Ankara nach Budapest gekommen. Und ich bin ohne Gegentor geblieben.

Das Spiel endete 0:2. Aber Sie sind rechtzeitig abgetreten.

Ja, ich habe nur die ersten 28 Minuten gespielt, dann hat mich Bernd Storck ausgewechselt und mir das Bad in der Menge gegönnt. Da stand es noch 0:0.

Sie sind mit 108 Länderspielen nun der Rekordspieler Ungarns. Was bedeutet Ihnen das?

Rekorde sind da, um sie zu brechen. Jetzt liege ich vorn und bin auch stolz, aber irgendwann wird ein Spieler vorbeiziehen.

– Quelle: http://www.berliner-zeitung.de/25145174 ©2016

1997 bis 2004 bei 198 Bundesliga – Quelle: http://www.berliner-zeitung.de/25145174 ©2016
1997 bis 2004 bei 198 Bundesliga – Quelle: http://www.berliner-zeitung.de/25145174 ©2016

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?