OLDALVONAL

Hülyét csinál magából a Real Madrid elnöke

A folyamatos siker sem garantálja a hosszú távú munkát a Real Madridnál, ahol eszement indokokkal rugdalják ki a trénereket.
  • Szerző: Ripost

Szakmailag mindenképpen a csúcsot jelenti a Real Madrid edzői széke, de tréner legyen a talpán, aki két szezonnál többet lehúz a Bernabéu Stadionban. A huszadik század legsikeresebb futballcsapatánál évek óta eszement módon állnak a szakmai stábhoz, és ez leginkább Florentino Pérez elnöknek köszönhető.

A presidente másodszor irányítja a Real Madridot, első időszaka 2000 nyarától 2006 februárjáig tartott. Ezalatt hat edző dolgozott a klubnál, a 2004/05-ös idényben kapásból hárman is. A mostani Pérez-éra 2009 májusában kezdődött, és három trénert számlál. Magyarán a 68 éves elnök a 12 éves regnálása alatt kilenc trénert menesztett. Nem éppen a szisztematikus munka példázata.

Eszement indokok

A legfrissebb áldozat Carlo Ancelotti, akit hétfőn menesztett Pérez. Az olasz két idényen át trenírozta a gárdát, négy különböző trófeát nyert a csapattal, de ez sem volt elég. Pérez úgy vélte, új impulzusra van szükség.

Nehéz döntést hoztunk, de úgy éreztük, hogy a játékosoknak új impulzusra van szükségük, és ezt egy új edző adhatja meg.

A előre jelezte, hogy Ancelottit meneszteni fogják. Korábban is elbántak a sikeredzőkkel, Vicente del Bosquét, Bernd Schustert és Fabio Capellót bajnoki címek után menesztették, és talán a mai napig nem értik, mi volt a bűnük.

Nem ragadós az angol példa

Sir Alex Ferguson 27 évig irányította a Manchester Unitedet, míg Arsene Wenger 19 esztendeje vezeti az Arsenalt. Arrafelé nem gondolták úgy, hogy friss impulzusra lenne szükség. A Real Madrid új edzőjét jövő héten nevezik meg. Felesleges hosszú távra berendezkednie.

És ezeket olvastad már?