OLDALVONAL

Foci a barátságért, óriási lehetőséget kínálnak a gyerekeknek

A „Foci a Barátságért” Nemzetközi Ifjúsági Társadalmi Programot a Gazprom hívta életre 2013-ban.
  • Szerző: Ripost

A „Foci a Barátságért” Nemzetközi Ifjúsági Sajtóközpont kezdeményezés június 11-én, az UEFA EURO 2020 bajnokság alkalmával kezdte meg tevékenységét, amelyben az Európa-bajnokságnak otthont adó országokból a Gazprom „Foci a Barátságért” Nemzetközi Ifjúsági Társadalmi Program fiatal újságírói vesznek részt.

Fiatal újságírók vesznek részt a programban

Fiatal újságírók vesznek részt a programban

A résztvevő fiatal újságírók lehetőséget kapnak, hogy jelen legyenek a mérkőzések helyszínein, hogy világszerte beszámolhassanak a társaiknak a bajnokság meccseiről, történéseiről. A „Foci a Barátságért” program nagyköveteiként ezek a fiatalok újságíró palánták a bajnokság eseményeit a program kilenc értékével összhangban ismertetik meg. Ezek az egyetemes értékek: a barátság, az egyenlőség, az igazságosság, az egészség, a béke, a hűség, a győzelem, a hagyomány és a becsület.

Annak érdekében, hogy a fiatal újságírók a lehető legfelkészültebbek legyenek és a feladataikat maximálisan teljesíteni tudják, részt vesznek a „Foci a Barátságért” Program Kilenc Érték iskolájában, ahol az említett értékek mellett az órákon a sportújságírás és a mobil újságírói készségek fejlesztésével, valamint aktuális trendjeinek megismerésével foglalkoznak majd. A helyszínen a fiatal újságírók a bajnokság legszebb góljára fókuszálnak majd, hiszen ennek a díjnak a jelöltjeiről fogják megosztani gondolataikat, elképzeléseiket.

A „Foci a Barátságért” EURO 2020 Sajtóközpont keretében elvégezett feladataik alapján választja majd ki azokat legjobb fiatal újságírókat, akik aztán a bajnokság „Goal of the tournament” díjátadójáról is tudósíthatnak. Ezt a díjat a Gazprom hívta életre az UEFA EURO 2020 bajnoksághoz kapcsolódó szponzorációs együttműködésének részeként.

A „Foci a Barátságért” Nemzetközi Ifjúsági Társadalmi Programot a Gazprom hívta életre 2013-ban, azzal a céllal, hogy az általa képviselt egyetemes értékeket a labdarúgáson keresztül népszerűsítse a fiatalok körében.

Kilenc év alatt a „Foci a Barátságért” programhoz több mint 16 000 résztvevő csatlakozott a világ 211 országában és régiójában. Emellett társadalmi felelősségvállalásért, sportért és kommunikációért már több mint 60 díjat kapott, köztük három Guinness-világrekordot™ is magáénak tudhat: a történelem legmultinacionálisabb futballedzéséért, a legnagyobb online futballeseményért, és a világon a legtöbb virtuális stadion látogatóért.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?