OLDALVONAL

Dzsudzsák NB I-es csúcsfizetést kaphat Debrecenben

Még az NB II-ben és többmillió forintos fizetést kaphat Dzsudzsák Balázs – már ha a Lokihoz szerződik.
  • Szerző: SK

Érzelmi szálak mellett anyagilag sem járna rosszul Dzsudzsák Balázs Debrecenben. Mint arról a beszámolt, a válogatott csapatkapitánya az araboktól hazatérve Debrecenben tárgyalt Tőzsér Dániel szakmai igazgatóval. Érkezését elősegítheti az is, hogy az igazgatóságba bekerült a labdarúgó legelső debreceni edzője, Katona Zoltán. Hosszú évek után az első olyan Dzsudzsák-igazolás lenne, ami kizárólag pozitív kritikákat szülne. Már csak az a kérdés, mennyi pénzt kaphatna Dzsudzsák a másodosztályban.

T
Fotó: Nemzeti Sport

A által megkérdezett szakértő szerint szó sincs NB II-es bérről.

„A Debrecen – akárcsak a Vasas – azonnal visszajutásra készül. Egy szezon miatt nem változtatnak a béreken, amelyek így az NB I középmezőnyének felelnek meg. Átlagban 2-3 millió forintról forintról beszélünk, Dzsudzsák azonban ennél jóval többet kaphatna a Lokinál” – mondta lapunknak Szabados Gábor sportközgazdász.

Dzsudzsák megérhet a Lokinak legfeljebb havi 8-10 millió forintot, ez az NB I-ben is kiemelkedő pénznek számít, a focista azonban az utóbbi években nem ehhez szokott. Az araboknál évekig havi 100 millió forintot kapott, ezt csökkentették nemrég 60 millió forintra. Két éve a Vidihez 50 millióért jött volna el, abból az üzletből végül nem lett semmi.

Debrecen azonban számára érzelmi kérdés, pláne most, amikor az elmúlt 15 év legsikeresebb magyar csapata kiesett az NB II-be. Még az sem kizárt, hogy Dzsudzsák tulajdonrészt kap a várostól a Lokiban, ezzel kompenzálva a kevesebb fizetést.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?