OLDALVONAL

Dübörög az úszóbotrány, furcsa új részletek az edző pucér képéről

Nem kertelt a szövetségi kapitány. Sós Csaba eddig nem ismert mozzanatról is szót ejtett a kínos üggyel kapcsolatban.
  • Szerző: vav

Közeleg a debreceni országos bajnokság és a budapesti vb is, de az úszók szövetségi kapitányának, Sós Csabának kellemetlenebb ügyben is állást kellett foglalnia. A sportág szakmai mindenese tagja annak a bizottságnak is, amely az MTK-s úszóedző pucér fotójával kapcsolatos botrányát vizsgálja.

"Most az a kérdés, hogy ez idézőjelben csak etikai ügy-e, vagy etikai kérdés és egyben bűnügy is. Nekünk nyomozati jogunk nincs, csak vizsgálódhatunk. Természetesen ezt azonnal el is kezdtük. Ismereteim szerint a rendőrség visszaküldte a feljelentést feljelentés-kiegészítésre. Tehát

erkölcsileg mindenképpen elég erősen kifogásolható, de hogy ez a bűnügy szintet eléri vagy nem, erre még várni kell

- mondta Sós Csaba az M4 Sportreggeli című műsorában.

A szövetségi kapitány elmondta: a rendőrség május 2-áig dönti el, hogy alapos-e a gyanú, és megindítja-e a nyomozást az ügyben. Ez nyilván kihat a következményekre is.

"De erkölcsi kérdés mindenképpen van, mert nem való, ami történt"

- jelentette ki.

A szakvezető újdonságként arról is beszélt, hogy bizony nem azt mondta neki személyesen az ügy főszereplője, mint ami a cikkekben később megjelent.

"Úszóberkekben annyit lehet hallani, hogy ez nem mai ügy, nem is tegnap történt.

Ellentétes volt, amit az érintett edző mondjuk személyesen nekem is elmondott, illetve ami az újságokban megjelent. Nekem kevesebbet mondott el, mint amit aztán az újságban láttam.

Ma, az internet világában sokan el is felejtik, hogy ki mit küldözgetett, és hova. Aztán az is egy másik kérdés, hogy mindez hogyan került ki a világhálóra, és ki rakosgatja fel, no meg ki az, aki ezzel feljelentget. Ez sem olyan egyszerű kérdés: amikor valaki vádol, azt alaposan be kell bizonyítani, az pedig jogi kategória.

De még egyszer hangsúlyozom, ez számunkra erkölcsi kérdés is, és ennek nyilvánvalóan lesz következménye

- emelte ki Sós Csaba.

Mint ismert, Tóth Ramon a vádak szerint fiatal tanítványainak is elküldte a pucér fotóját. Õ a védekezése szerint évekkel korábban, csak az akkori barátnőjének juttatta el az aktképet, akivel azóta megromlott a viszonya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?