OLDALVONAL

Budapesten lép fel a Super Bowl sztárja

A kanadai zenész lesz a legnépszerűbb előadó hétfőn hajnalban.
  • Szerző: SK

Jövőre lép fel Budapesten a Super Bowl sztárja, The Weeknd. Napjaink egyik legsikeresebb előadója 2022. november 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A 30 éves kanadai The Weeknd (eredeti neve Abel Makkonen Tesfaye) idei turnéját ütemezte át egy évvel.

Fotó: AFP

De így sem marad előadás nélkül, olyannyira nem, hogy ő lesz magyar idő szerint hétfőn hajnalban az amerikaifutball-liga döntőjének sztárfellépője a hagyományos félidei show-ban. A Super Bowlt idén Tampában rendezik a Tampa Bay Buccaneers és a címvédő Kansas City Chiefs között.

Tavaly megjelent albumából, az After Hoursból már több mint félmillió példányt adtak el, mintegy kétmilliószor streamelték, ezzel 2020 harmadik legkeresettebb lemeze lett. A Spotifyon az After Hours a második leghallgatottabb album lett tavaly, a Blinding Lights pedig a legtöbbször streamelt szám.

The Weeknd ennek ellenére egyetlen jelölést sem kapott Grammy-díjra, amit nem csak ő maga bírált, a történtek értetlenséget váltottak ki az egész zeneiparban. Az Amerikai Zenei Díjakból novemberben mindenesetre hármat is besöpört, ő lett a legjobb férfi soul-R'nB énekes, az After Hours a legjobb album, és mindent megelőzött Heartless című dala is. A Blinding Hearts klipje az MTV Video Awardson lett az év zenés videója, egyben legjobb R&B-száma.

Az énekes február 5-én jelenteti meg The Highlights című válogatásanyagát is, amelyre legismertebb műveit gyűjtötte egybe. Jövőre pedig már Budapesten lép fel a Super Bowl sztárja.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?