OLDALVONAL

Budapest vagy Kispest? Két néven focizik tovább a Honvéd

Különös kettősség, más szerepel a régi-új címeren, és más a klub nevében.
  • Szerző: vav

A klub megalapításának hétfői, 111. évfordulóján jelentették be: megváltozik a Budapest Honvéd címere.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: honvedfc.hu

A régi-új logó feliratával szemben a név nem lesz újra Kispest-Honvéd – szögezte le a szerdai szurkolói ankéton az egyik tulajdonos.

Közzétette: Budapest Honvéd FC2020. augusztus 6., csütörtök

Mendelényi Dániel (a fenti fotón balra, Kun Gábor ügyvezető mellett) a nagy érdeklődés mellett megtartott ankéton a szurkolók kérdésére elmondta: a klub neve marad Budapest Honvéd FC. Az elnevezés megváltoztatása nem szerepel a tervek között, erre a már bejáratott márkanévre építenek a továbbiakban is.

Közzétette: Budapest Honvéd FC2020. augusztus 3., hétfő

A most leporolt címert 1991 és 2003 között már használták. A hajdani vörös-fekete Kispestet – amely akkor már Puskás Ferenc, Bozsik József és társaik jóvoltából őszi elsőként a futballklub első bajnoki címe felé menetelt – 1949 decemberében csatolta a szakosztályai közé a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A rendszerváltás után aztán a kispestiek elsőként váltak ki a piros-fehér mamutklubból, az eredeti klubszíneikhez visszatérve, Kispest-Honvéd FC-ként, a most visszaállított címerrel.

Közzétette: Budapest Honvéd FC2020. augusztus 6., csütörtök

A mostani kettősség mögött az állhat, hogy a szurkolók többsége a Kispest-Honvéddal azonosul jobban (ezt jelezte a Facebook-szavazás eredménye is), de a Budapest Honvéd a világszerte ismert márkanév.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?