OLDALVONAL

Amerikában lehet sztár a magyar válogatott focista

Edzője kiugró teljesítményt vár Németh Krisztiántól a ma kezdődő 2019-es szezonban. A magyar válogatott csatár tavaly tért vissza az amerikai Sporting Kansas City labdarúgócsapatához. Rajta kívül még két honfitársa játszik Vermes Péter klubjában, és ketten a riválisoknál.
  • Szerző: ST

Németh Krisztián kirobbanó formában várja az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) hétvégi rajtját. A 30 éves magyar támadó az észak- és közép-amerikai csapatoknak kiírt BL-ben két góllal vette ki a részét a Sporting Kansas City továbbjutásából a mexikói Toluca ellen. Magyar származású edzője, Vermes Péter szerint egyértelműen vezérszerep vár rá a most kezdődő szezonban.

Edzője szerint megváltozott Németh Krisztián

Képes olyan dolgokra, amikre sok csatár nem: amellett, hogy gólerős, a végső passzokban is nagyon jó, rendkívül sokoldalú futballista.

Egy ilyen hosszú és megterhelő idényben ő egy olyan játékos, aki többféleképpen is a csapat segítségére lehet majd

– méltatta „Némót” Vermes a kansasiak honlapján.

"Már az első idei edzésen láttam rajta, hogy valami megváltozott: más emberként, jóval magabiztosabban sétált ki a pályára."

Vermes Péter az MLS egyik legjobb támadójának tartja Németh Krisztiánt. A már Ázsiában is megfordult magyar csatárt nem hiába imádják a csapat szurkolói is: 45 tétmérkőzésen már 19 gólnál jár a Sportingnál.

Három magyar játékos küzd a Sportingért

Az ő jó példáján is felbuzdulva, mellette két magyar légióst foglalkoztat még a klub. A 22 éves Sallói Dániel az előző szezonban alapembernek számított, összesen 16 gólt szerzett. A magyar válogatott védő, a 26 éves Baráth Botond pedig januárban csatlakozott az együtteshez, a Honvéd korábbi játékosa tétmérkőzésen még nem mutatkozott be.

A magyar labdarúgók technikailag átlag felettiek, taktikailag kiválóan megértik a játék lényegét, hihetetlen az improvizációs készségük,

és ha kiemeled őket Magyarországról, rendkívül nyitottak arra a környezetre, amelyben élnek, könnyen alkalmazkodnak

– idézte Vermest nemrég a Nemzeti Sport.

A fogadóirodáknál a Sporting a hatodik legesélyesebb gárda a bajnoki címre. Némethék a Los Angeles FC otthonában kezdik a szezont, magyar idő szerint hétfő hajnalban.