OLDALVONAL

„Tud kommunikálni, de...” – megtörte a csendet, férje állapotáról vallott az F1-legenda neje

Súlyos balesete óta küzd a régi életéért az egykori kiváló autóversenyző. Régóta titkolták a hogylétét, de most a felesége előállt a részletekkel.
  • Szerző: Ripost

Michael Schumacherhez hasonlóan egykori riválisa, Alex Zanardi is életveszélyes sérüléseket szenvedett egy balesetben, és azóta is harcol a felépülésért. A 90-es évek Forma-1-es versenyzője, majd – miután egy 2001-es CART-baleset miatt mindkét lábát amputálni kellett – kerekesszékes sportolóként négyszeres paralimpiai bajnok Zanardi bő egy éve, 2020 júniusában majdnem meghalt. Akkor egy, a koronavírus-szabályok miatt hivatalosan be nem jelentett, így nem is biztosított országúti handbike-versenyen (kézzel hajtott, háromkerekű jármű – a szerző) a szemközti sávba sodródva összeütközött egy teherautóval. Koponyasérülései miatt hetekig az életéért küzdöttek, rengeteg műtéten esett át, de az állapotáról hónapok óta semmi hírt nem kaptunk. Eddig.

A lábai elvesztése után is autóversenyzett, de parasportolóként talált újra célokat magának

A lábai elvesztése után is autóversenyzett, de parasportolóként talált újra célokat magának
Fotó: AFP

Az 54 éves legendás sportember felesége most a kezelőorvosokkal egyetértésben elérkezettnek látta az időt, hogy részletesen beszéljen férje egészségi állapotáról.

„Alex állapota stabil, a testét és az agyát is edzi. Tud velünk kommunikálni, de a beszéd még nem megy neki. A hosszú, kómában töltött időszak után a hangszálainak még vissza kell nyerniük a rugalmasságukat. Ez csak testmozgással és megfelelő terápiával lehetséges. A karjában és a kezében még mindig nagy erő van, és keményen dolgozik a felépüléséért. Ez egy nagyon hosszú út, és egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor térhet haza”

- mondta többek között Daniela Zanardi a BMW-nek adott interjújában (férje az autómárka egyik nagykövete).

Zanardi még mindig egy padovai speciális klinikán végzi rehabilitációját orvosok, fizioterapeuták, neuropszichológusok és beszédterapeuták segítségével.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?