TÜZELŐÁLLÁS

Mike Tyson megunta az életét, már a halált várja

A világ egykori legjobb nehézsúlyú ökölvívója várja az elmúlást, mert amondó, az élet sokkal bonyolultabb a halálnál.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő nyilatkozatot adott a The Sportsman című oldalnak Mike Tyson. Minden idők egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívója bevallotta, hogy várja a haláltírja a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mike Tyson
Fotó: AFP

„Az élet sokkal bonyolultabb a halálnál – mondta Tyson. – Nem félek. A tapasztalataim alapján, minél többet tudok a nem létezésről, annál inkább hajlandó vagyok meghalni. Várom az utolsó napot. Az élet sok bátorságot, kurázsit igényel. Az élet örök küzdelem, még akkor is, amikor az embernek mindene meg van.”

Tyson elmondta, gyerekkora óta folyamatos zűrök kísérték az életét. A legtöbb haverja börtönben vagy a temetőben végezte, kész csoda, hogy ő megélte a felnőttkort.

„Mindig kezeltem a rossz dolgokat, erről szólt az életem – magyarázta az 53 éves amerikai fenegyerek. – Nem aggódom miattuk, mert tudom, hogy megtörténnek. Ilyenkor igyekszem tenni valamit.”

Pályafutása során Mike Tyson több százmillió dollárt keresett, néhány éve azonban szinte mindenét elvesztette. Számos rendőrségi ügye volt, szexuális erőszak miatt három évet börtönben töltött. Élete nagy részét az agresszivitás, a szex, az ital és a kábítószer uralta. 2009-ben elveszítette négyéves kislányát, Exodust, aki belegabalyodott egy futógép kábelébe, ami megfojtotta. Azóta a depresszió még inkább elhatalmasodott rajta. Amondó, a hírnévből is elege van.

„Azt hisszük, különlegesek vagyunk, pedig a hírnév egy nagy sz.r. Túl komolyan vesszük magunkat, úgy véljük, vagyunk valakik, holott a francokat, senkik vagyunk. Aztán erre szép lassan rájövünk. Mire vagyok képes? Börtönbe kerülni és meghalni.”

Milliókat költ füves cigire

Mike Tyson elárulta, hogy tavaly havonta 40 ezer dollárt (11,5 millió forintot) költött marihuánára. A profi boksz legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka Kaliforniában már gond nélkül füvezhet, hiszen az államban 2018. január 1-jétől legális a marihuána forgalmazása és fogyasztása. A 21 éven felüli felnőttek 28 gramm marihuánát tarthatnak maguknál és hat tő kendert termeszthetnek az otthonukban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?