OLDALVONAL

Megtudtuk, mire készül az olimpia helyett Késely Ajna a koronavírus idején

Az elmúlt időszakban kissé motiválatlan lett, vízhiánya van Késely Ajnának.
  • Szerző: Ripost

Hamarosan újrakezdheti a medencés edzéseket az úszó Késely Ajna, aki nagyon várta az idei olimpiát, a halasztást azonban megpróbálja a javára fordítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Késely Ajna
Fotó: MTI

A 18 éves úszó szerdán az M1 aktuális csatornának elmondta, a héten még két negatív koronavírus-tesztre van szüksége ahhoz, hogy április 27-től újra a medencében készülhessen. Megjegyezte, a szabályok szerint csak a medencetérben tartózkodhatnak majd, ezért még konditermi edzéseik sem lesznek és természetesen csak haza mehetnek ezen kívül.

A fiatal versenyző arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban kissé motiválatlan lett, vízhiánya van, és érzi is a testén, hogy nincs minden izma átmozgatva. Hozzátette, az olimpia miatt eredetileg halasztotta a tanulmányait, ám mivel a tokiói játékokat egy évvel eltolták, sikerült visszatérnie és várhatóan néhány tárgyból érettségi vizsgát is tesz majd.

Késely Ajna 2016-ban Rio de Janeiróban a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként versenyzett, gyakorlatilag ismerkedett az ötkarikás hangulattal, Tokióban pedig már ezzel a megszerzett tudással állt volna rajtkőre. Mint elmondta, természetesen csalódott volt a halasztás miatt, ám azóta pozitívabban látja a helyzetet. Úgy véli, egy év alatt még jobb lehet, ráadásul a mostani, három hónapos felkészülés során megtapasztalta, mire képes, ezt pedig jövőre kamatoztatni tudja.

Hozzátette, alapvetően a szárazföldi edzéseket tartja a gyengeségének, ellenfeleit ismerve pedig ők jobbak ebben, ezért ezen a téren szeretne mindenképpen fejlődni, illetve mentálisan felkészülni az olimpiára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?