KIAJOBB

Világsztár méltatja Szoboszlait, a futballőrült magyarokat és Orbán Viktor szerepét

A Budapesten élő Lothar Matthäus szerint az újabb Eb-szereplés is a focink fejlődését bizonyítja.
  • Szerző: vav

Több mint másfél évtizede Budapesten él a német labdarúgás világsztárja, Lothar Matthäus. A hajdani 150-szeres német válogatott 2003 és 2005 között dolgozott a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, így az elsők között őt kérdezték honfitársai, miután a mieink Izland legyőzésével bejutottak a németek Eb-csoportjába (a Nationalelfen kívül még Franciaország és Portugália mellé).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

„Magyarország már a legutóbbi, kettőezer-tizenhatos Eb-n is szerepelt és a nyolcaddöntőig küzdötte magát. Sok évtized után tehát a válogatott újra rendszeresen kvalifikál tornákra, ez mutatja a fejlődést. Ehhez hozzájárul Orbán Viktor miniszterelnök is„

- nyilatkozta az Abendzeitungnak a Sky Sport szakkommentátoraként dolgozó Matthäus.

Hozzátette: a Ferencváros BL-szereplése és a válogatott Eb-kvalifikációja miatt az emberek ”normális időkben„ az utcákon ünnepelnének, hiszen ez egy ”futballőrült ország„.

”Ezek szép sikerek ennek az országnak, ahol már régóta és nagy örömmel élek, ahol érezni az emberek életörömét.„

Matthäus szerint a lipcsei légiósokként a Bundesligában is megbecsült Gulácsi Péter és Orbán Willi a magyar válogatott oszlopai. Külön kiemelte még Szoboszlai Dominikot is:

”Ő egy drágakő, olyan, mint nekünk Kai Harvertz. Magyarországon már Puskás Ferenchez hasonlítják. Valóban remek játékos, aki hol a pálya közepén tűnik föl, hol a szélen. Januárban az RB Leipzighez igazolhat, de meggyőződésem, hogy minden európai topklub listáján szerepel a neve, a Bayernén is.”

Lothar Matthäus az Eb-csoportbeli esélyekről elmondta, hogy a magyar csapatnak különösen nehéz dolga lesz az erős ellenfelekkel szemben, de a szurkolók már annak is örülnek, hogy a válogatott bejutott a részben hazai rendezésű kontinenstornára. A kérdésre, hogy már ide is húz-e a szíve, így válaszolt:

”Természetesen az lenne a legszebb, ha Németország és Magyarország is tovább tudna jutni ebből a halálcsoportból. De ez nagyon nehéz lesz.„

És ezeket olvastad már?