OLDALVONAL

Spanyolországból jött a bombahír: Szoboszlai olasz sztárklubnál folytatja

Helytálló értesülés vagy kacsa? A spanyolok szerint minden eldőlt, már a Real Madridnak sincs esélye a magyar focista megszerzésére.
  • Szerző: vav

Legfeljebb néhány napra csendesítette el a nemzetközi sportsajtót, amikor Szoboszlai Dominik a nyár végén bejelentette: egyelőre marad Salzburgban. Azóta napról napra sorjáznak a jövőjével kapcsolatos pletykák, találgatások a német, az olasz, az angol és a spanyol lapokban is. A 20 éves magyar futballista góljai, gólpasszai meccsről meccsre táplálják, hogy mind nagyobb felhajtás legyen körülötte. Már a legnagyobbak – többek között a Bayern München, a Juventus és legutóbb a Real Madrid – érdeklődéséről is erősödnek a hírek, de egy spanyol hírportál szerint focistánk már megegyezett az AC Milannal a téli átigazolásáról.

Döntött a jövőjéről az Izland elleni Eb-pótselejtező egyik hőse? (Fotó: MTI)

A todofichajes.com úgy tudja, hogy már a Realnak sincs esélye Szoboszlai megszerzésére, mert a milánióiak januárban 25 millió euróért (8,9 milliárd forint) szerződtetik. A spanyolok szerint a magyar tehetség azért döntött a Serie A éllovasa mellett, mert ott a többi sztárklubbal ellentétben azonnal biztos játéklehetőség várja, gyorsan vezéregyéniséggé válhat a veterán Zlatan Ibrahimovic mögött megfiatalított csapatban.

A hírnek ugyanakkor ellentmond, hogy Szoboszlai ügynöke, Esterházy Mátyás a Forbes magazin pódiumbeszélgetése után az Index újságírójának nemrég elmondta: „a médiában a napokban újra felkapott Milan-vonal zsákutca”. Igaz, azt is gyakran hangsúlyozza, hogy a futballban gyorsan változnak a dolgok...

És ezeket olvastad már?