KIAJOBB

Üzentek a lányok: hokis fiúk, tegyetek csodát!

A női hokisok sikere után immár a férfiakon a sor, akik hétfőtól a divízió 1/A-s világbajnokságon állnak rajthoz.
  • Szerző: mv

Győzelmükkel a magyar női hokisok megadták az alaphangot a férfiaknak, akik hétfőn a divízió 1/A-s világbajnokságon állnak rajthoz. Ha fiúk is sikerrel járnak, akkor először történhet olyan, hogy mindkét szakág ugyanabban az évben kerül fel az elitbe. A női vb legjobb játékosa, Gasparics Fanni a %%-nak elmondta, ők már megtették a magukét, most a fiúkon a sor.

- Ennyi néző még soha nem követte a női hokisok meccseit, mint a budapesti vb-n, ahol nyerni tudtak. Sokan keresik azóta?

- Picit talán az egész ország figyelme megakadt a győzelmünkön – válaszolta Gasparics Fanni, akit a budapesti vb legjobb játékosának választottak. - Valóban, engem is nagyon sokan kerestek. Rég adtam ennyi interjút.

- Hat góllal és hat gólpasszal zárta a vb-t, kiemelkedett a mezőnyből. Hogyan jutott el idáig?

- Nem úgy történt, hogy hétévesen eldöntöttem, márpedig én jégkorongozó leszek, de folyamatos kemény munkáról beszélhetünk. Tizenhét éve játszom, és úgy gondolom, minden apró részlet hozzájárult a sikerhez. Benne van, hogy sokáig fiúk között játszottam, aztán az oroszországi elitliga, amely a világ egyik legerősebb bajnoksága. Köszönettel tartozom a Vasasnak és a MAC Marilyn együttesének is, amelyek idén sokat segítettek nekem. 

- Oroszországban kétszer az All Star-gálára is meghívták, ahol a legjobbak szerepelnek.

- Igen, az első alkalommal éppen azon az asztanai pályán játszottam, ahol hétfőtől a férfiak vb-jét rendezik. Hétezer néző volt kíváncsi ránk, amikor név szerint szólítottak, majdnem elsírtam magam az élménytől.

- A budapesti vb-n az a Pat Cortina vezette a női válogatottat, aki korábban a férfiakkal már sikerrel járt. Híres a szigoráról, mérgében sok ütőt összetört az edzéseken. A lányokkal is keményen bánt?

- Attól, hogy lányok vagyunk, nem kell másképp bánni velünk. Pat Cortina mindig tudta, miként kell szólni hozzánk. Ha úgy érezte, azzal segít, akkor bizony felemelte a hangját. Először dolgozott női csapattal, mégis azonnal ráérzett hogyan kell a lányokkal bánni. Ütőt nem tört össze, de olyan előfordult, hogy a kispad plexijét püfölte mérgében. Páratlan sikert ért el velünk, nagyon összehozta a csapatot. Volt olyan beszéde, ami után percekig némán ültünk az öltözőben, teljesen a hatása alá kerültünk, de beindította a csapatot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fanni Gasparics (@icegirl_) által megosztott bejegyzés,

- Párja, Garát Zsombor szintén jégkorongozó. Járnak egymás meccseire?

- Hogyne. Ha tehetjük, elmegyünk, aztán megbeszéljük, mit látott a másik kívülről. Sokat beszélünk a jégkorongról, rendszeresen motivációs üzeneteket küldünk egymásnak a mérkőzések előtt.

- Õ ezúttal nem lesz ott a vb-n a férfi-válogatottban, amely szokás szerint a feljutásért játszik.

- Nagyon nehéz vb lesz, de idén is reális cél a feljutás. Tavaly nagyon picin múlt a siker, ezúttal is a napi forma fog dönteni a csapatok között. Ebben hasonló lesz a mi vb-nkhez, mert nálunk is ez döntött. Mi már megtettük a magunkét, most a fiúk jönnek. Páratlan siker lenne, ha egyszerre jutnánk fel. Nagyon szurkolok a fiúknak!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?