KIAJOBB

„Nagyon örülök” – váratlan fordulat, Szalai Ádám döntött a jövőjéről

Egy éve történt vele hasonló. A padlóról újra felálló veterán magyar légiós szavaiból világosan kiderül: Szalai Ádám döntött, hol képzeli el a jövőjét.
  • Szerző: vav

Szalai Ádám a hétvégén csaknem egy év múltán tért vissza a Mainz kezdőcsapatába, ráadásul győztes meccsen. Az európai kupaszereplésért küzdő Union Berlin elleni 1-0 előtt a magyar válogatott csatár legutóbb 2020. február 23-án (0-4 a Wolfsburg ellen) volt tagja a kezdőtizenegynek. Most nem csak a bennmaradásért küzdő csapata, ő is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott. Ezzel és a meccs utáni nyilatkozatával véget vetett a sok találgatásnak a jövőjével kapcsolatban: Szalai Ádám döntött a hogyan továbbról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szalai Ádám újra a kezdőcsapatban bizonyított

Szalai Ádám újra a kezdőcsapatban bizonyított
Fotó: Instagram

„Megmutatta a személyiségét és a tartását. Örülök, hogy bizonyítani tudta, hogy még mindig tudja segíteni a csapatot a minőségével és a jelentőségével”

- dicsérte a 33 éves magyar futballistát Bo Svensson mainzi vezetőedző, aki korábban csapattársa, majd ellenfele is volt a pályán Szalainak.

„Három pont és a csapat mentalitása – így tudunk tovább dogozni a következő hetekben is”

- jelezte Szalai Ádám, hogy a német sportsajtóban kár volt még a mérkőzés előtti napokban is találgatni az esetleges februári távozásáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AdamSzalai (@adaam_s_) által megosztott bejegyzés

A Mainz honlapján Szalai kiemelte: jól felkészültek arra, hogyan játsszanak a szervezett, erős, és gyors támadókkal rendelkező Union ellen.

„Nagyon örülök a győzelemnek, de a csapat hozzáállásának is. Ha a tabella vége felé vagy, nem könnyű meccset nyerni. Úgy értem, föl kell venni a kesztyűt és néha mocskosan játszani. Megérdemeltük a győzelmet, habár megkönnyíthettük volna a dolgunkat, például az én lehetőségeimnél is. Az én helyzetemben idegesít, hogy nem szereztem gólt, de végül is tökmindegy, mert az a lényeg, hogy a Mainz bennmaradjon az élvonalban”

- mondta Szalai, aki a pályán és a pályán kívül is vezéregyéniség.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

1. FSV Mainz 05 (@1fsvmainz05) által megosztott bejegyzés

Az utolsó előtti (17.) helyezett Mainz lemaradása 14 fordulóval a vége előtt négy pont. Szalaiék legközelebb szombaton a Bayern Leverkusen vendégeként lépnek pályára.

És ezeket olvastad már?