KIAJOBB

Schumacher is segíti fiát a háttérből, kitálalt a pilóta bizalmasa

„Egy legenda szavai”: részleteket árult el Schumiékról a fiatal autóversenyző jobbkeze. Mick Schumacher Imola előtt nagy segítséget kap a családjától.
  • Szerző: Ripost

A Schumacher család számára mindig is különleges volt a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj helyszíne. Michael Schumacher Imola hétszeres, öccse, Ralf Schumacher egyszeres győztese a Forma-1-ben. A Haas istálló idei újoncától, Mick Schumachertől egyelőre a pontszerzés is bravúr lenne. Hogy ez sikerüljön, ebben a vb-sorozatban először a helyszínen támogatja fiát Corinna asszony, sőt a kutyájuk, Angie is. A kis Schumi versenymérnöke szerint ha fizikailag nem is, de „ott van velük” a hétszeres világbajnok legenda is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Michael Schumacher régi intelmei máig sokat segítenek a fiának

Michael Schumacher intelmei sokat segítenek a fiának
Fotó: AFP

„Óriási megtiszteltetés, hogy részese lehetek Mick pályafutásának. Igyekszünk nem a nagy nevére gondolni, arra összepontosítunk, hogy kihozzuk belőle a legjobbat. Számomra különleges érzés, amikor Mick azokat a tanácsokat említi, amiket egykor apjától kapott az ő karrierje során. Ezek a szavak mégis csak egy legendáé”

- jelezte az amerikai Gary Gannon, hogy Schumacher hiába szorul ápolásra a 2013-as síbalesete óta, a fiának így is segítenek a távolabbi emlékei.

 

Mick Schumacher és versenymérnöke, Gary Gannon (balra) Imolában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mick Schumacher (@mickschumacher) által megosztott bejegyzés

Gannon szerepe különösen fontos Mick Schumacher első F1-szezonjában, hiszen az edzések és futamok alatt a versenymérnök kommunikálnak rádión a pilótájukkal.

Fontos, hogy szakmailag és emberileg is jól kijöjjenek egymással. Esetükben tökéletes az összhang, kölcsönösen szinte áradoznak egymásról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?