OLDALVONAL

Schumacher barátja elárulta, ezt csinálta a legenda a sorsfordító síbalesete előtt

Megható történetet mesélt Schumacher barátja. A hétszeres világbajnok F1-legenda balesete előtt így zajlott az utolsó közös vacsorájuk.
  • Szerző: Ripost

Különleges sztorival rukkolt elő Michael Schumacherről a Forma-1 egyik legismertebb tévése, Kai Ebel. A tavaly visszavonult német riporter (és csiricsáré ruhái) nélkül évtizedekig nem rendeztek F1-futamot, így végigkísérte Schumi páratlan pályafutását is. A közös munka során közeli kapcsolat alakult ki közöttük. Ezt bizonyítja, hogy a 2013-as szezon után, csak pár nappal a csaknem végzetes síbalesete előtt Schumacher barátjaként meghívta Ebelt egy emlékezetes vacsorára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Michael Schumacher és tévés cimborája, Kai Ebel

Michael Schumacher és tévés cimborája, Kai Ebel
Fotó: Instagram

Michael Schumacher barátja visszaemlékezéséből kiderül: habeát sokan érzéketlen, mindenen átgázoló versenyzőnek gondolták, nagyon is kedves volt az ismerőseivel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kai Ebel (@kai_ebel) által megosztott bejegyzés

„Nürnberg közelében volt az utolsó közös rendezvényünk. Utána azt mondta nekem: 'Ember, erre az évre végeztünk. Nem akarsz még egyszer, utoljára eldumálgatni baromságokról, nevetni egy kicsit és enni egy jót?”

- emlékezett vissza a meghívásra Schumacher barátja, aki akkor még nem is sejthette: sok száz találkozásuk után ez lesz az utolsó.

Kai Ebel a Schumitól kapott ajándékkal

Kai Ebel a Schumitól kapott ajándékkal
Fotó: screenshot/mdr.de

Végül karácsonykor találkoztak (Schumi síbalesete december 29-én történt).

„Ittunk ezt-azt, ahogy azt a földik szoktak. Aztán nekem adta ezt a kis sisakot, rajta az aláírásával. Nem vagyok egy nagy autogramgyűjtő, de ennek az ajándéknak nagyon örültem. Igazán kedves gesztus volt. Ha tudtam volna, hogy azon az estén látom utoljára! Négy nappal később súlyosan megsérült, erről azonban nem szeretnék többet mondani. De a sisak még különlegesebb helyet foglal el a szívemben. Tényleg sokat jelent nekem”

- mondta Kai Ebel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?