KIAJOBB

Kispadért havi 60 millió? Így nem kellett Dzsudzsák

Az al-Ittihad Kalba mindent köszön a magyar focistának, de időközben találtak valakit a helyére. A 33 éves labdarúgónak most sürgősen csapatot kell találnia magának.
  • Szerző: sk

Mindenkit meglepő, teljesen váratlan szűkszavú üzenetben köszönt el Dzsudzsák Balázstól az al-Ittihad Kalba focicsapata. Az arab élvonalban is a gyengébb szintet képviselő gárda a napokban igazolta le Hollandiából a korábbi utánpótlás-válogatott Navarone Foor-t, éppen a magyar labdarúgó helyére. Dzsudzsákra a jelek szerint kispad várt volna, ahhoz képest azonban túl jól keresett: évi 2,2 millió eurónak (700 millió forintnak) számító összeget nem szívesen fizetnek ki olyan játékosnak, aki alig kap szerepet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Így inkább közös megegyezéssel szerződést bontottak Dzsudzsák Balázzsal, aki pedig éppen a napokban jelezte, hogy hajlandó meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését.
A sokkból felocsúdva gyorsan csapatot kell találnia magának, mivel a válogatott márciusban vív Bulgáriában Eb-pótselejtezőt, azelőtt pedig nem ártana, ha játszana a szélső. Kerestük menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet, aki két-három nap türelmet kért. Ő volt az, aki korábban elmondta, már nem kapkodnak Balázsért a nyugat-európai klubok, sőt, kiemelte, hogya hosszabbítás az elsődleges cél. Könnyen meglehet, hogy lejjebb kell adnia fizetési igényéből és akkor talán akkor ha nem marad Ázsiában másik arab csapatnál, talán a márciusban rajtoló amerikai bajnokság jelenthet neki esélyt. Egy másik lehetőség, hogy 33 évesen hazaigazol, igaz, az eddigi 200 ezer eurós keresete helyett a legjobb esetben is 30-40 ezer eurót (10-13 millió forintot) fog kapni havonta, ami messze van attól az 50 millió forinttól, amit információnk szerint két éve a Viditől kért.

Fotó: Ittihad Kalba/Facebook

Az NB I-ben jelenleg a Ferencváros és a Fehérvár fizethetné meg Dzsudzsákot. Kerestük mindkét klubot, ám hivatalosan nem reagáltak arra, hogy tavaszra leszerződtetik-e a játékost, vagy edzési lehetőséget adnak-e neki. Úgy tudjuk, arra szinte semmi esély nincs, hogy ebben a szezonban a magyar NB I-ben láthassuk őt. A válogatott edzőtáborig másfél hónap van hátra, csak remélni lehet, hogy addig rendeződik a csapatkapitány helyzete.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?