KIAJOBB

„Nehezen dolgozza fel” – kitálalt Hosszú Katinka olimpia előtti formájáról a kapitány

Dr. Sós Csaba szerint Hosszú Katinka az olimpia közeledtével elszántabban készül, mint valaha. Az akaratának biztosan meglesz a jutalma.
  • Szerző: Ripost

Hosszú Katinka halálosan komolyan veszi a felkészülést dr. Sós Csaba szövetségi kapitány szerint. A szakvezető az olimpiai felkészülést is szolgáló budapesti tesztverseny után beszélt a tapasztalatairól, bő egy hónappal a március 23-án kezdődő országos bajnokság előtt. Hosszú Katinka olimpia előtti formája még nem az igazi, de az eltökéltségén és szorgalmán biztosan nem fog múlni, hogy a hátralévő hónapokban újra a régi legyen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka halálosan komolyan veszi a felkészülést

Hosszú Katinka tán még a korábbi éveknél is elszántabban készül az olimpiára
Fotó: Derencsényi István / MUSZ

„A felkészülési verseny előtt többször is beszéltem Hosszú Katinkával, és örömmel nyugtáztam, hogy az elszántsága ugyanolyan, vagy még konokabb, mint ami öt éve hajtotta előre a pályafutása csúcsát jelentő riói olimpiai játékok előtt, ahol három aranyérem is az övé lett. Nem kételkedem abban, hogy újra ezerrel edz, és halálosan komolyan veszi az olimpiai felkészülésének minden egyes napját. Bizonyára zavarja, és nehezen dolgozza fel, hogy a tekintélyerősítő nagy eredményekkel most még nem tud szolgálni, de fogadnék arra, hogy ez a mostani csak egy átmeneti állapot. Jelzésértékű, hogy a felkészülési versenyen régi szokásához híven ismét halmozta a rajtokat, úgy is fogalmazhatnék, hogy nem bújt el az ellenfelei és a kihívások elől. Márpedig ez jó jel, az akarat jele”

- nyilatkozta Katinkáról a szövetségi kapitány az SzPress Sporthírszolgálatnak a Tüske uszodában rendezett felkészülési viadal után.

Katinka a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: elfáradt, miután a lehető legtöbb számban elindult, de...

„Nagyon jó kis edzés volt! Úgy néz ki még a végén úszó leszek...”

- írta jókedvűen Hosszú Katinka.

Sós Csaba azt is elárulta, hogy a tesztverseny résztvevői közül szerinte jelenleg Verrasztó Dávid van a legjobb formában, az egy nap alatt négy számban győztes Milák Kristóf pedig láthatóan túl van a koronavírus-fertőzése utóhatásain is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?