OLDALVONAL

„Teljesen magába zárkózott” – Milák Kristófot szörnyen megviselte a koronavírus

Testileg-lelkileg nyomott hagyott a betegség úszósztárunkban. Egyelőre bizonytalan, mikor térhet vissza a versenyzéshez.
  • Szerző: Ripost

Sokat veszített az izomzatából, és teljesen magába zárkózott Milák Kristóf úszó, akit nagyon megviselt, hogy elkapta a koronavírust – olvasható a Borsban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyelőre nem is edzhet (Fotó: MTI)

Nemcsak fizikálisan viselte meg a világ- és Európa-bajnok úszót, Milák Kristófot a koronavírus, hanem lelkileg is. A fiatal, erős sportembert szó szerint ledöntötte a kór. Lázas volt, izom- és fejfájás gyötörte, valamint rendkívül gyengének érezte magát, ezért a tíznapos karantén alatt csak feküdt otthon. Szüleivel sem érintkezhetett, csak telefonon tartották a kapcsolatot, illetve kellő távolságból beszélgethettek.

„Kristófot nagyon megviselte mentálisan a betegség. Amikor kiderült, hogy pozitív lett a tesztje, teljesen magába zárkózott, nem is nagyon lehetett vele kommunikálni. Ezért is kértük, ne kerüljön a nagy nyilvánosság elé, hogy elkapta a koronavírust. Időre volt szüksége, hogy feldolgozza a történteket”

– fejtegette a Borsnak a 200 méter pillangó világcsúcstartójának edzője, Selmeci Attila.

Ki kell zárni a szövődményeket

A 20 éves klasszis azóta teljesen felépült, de edzésbe még nem állhatott. Hétfőn és kedden kardiológiai vizsgálaton kell átesnie, hogy kiszűrjék az esetleges szövődményeket, amik akár tragédiához is vezethetnek.

„Szerdán lesz eredmény, ez­után a válogatott csapatorvosának is még rá kell bólintania. Ha tőle is megkapja az engedélyt, akkor fokozatosan visszatérhet”

– fogalmazott a tréner, aki szót ejtett a Hosszú Katinka által életre hívott új versenysorozatról, az ISL-ről, valamint a decemberi országos bajnokságról is:

„Előbbin szinte biztos, hogy nem tud részt venni. Legalább egy hónapra még szüksége lesz Kristófnak, hogy erőre kapjon, ugyanis sokat veszített az izomzatából. Legkorábban a döntőben segíthet az Iron csapatának, amennyiben eljutnak odáig Ka­tinkáék. Az ob-szereplése viszont nem forog veszélyben, az más kérdés, hogy milyen időkre számíthatunk majd tőle.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?