KIAJOBB

Fucsovics mumus ellen játszik, de több okból is van esélye meglepni

Az utóbbi kilenc hónapban ötből ötször Rubljov nyert, de most a legjobbkor fordulna a kocka. Wimbledon füvén borulhat a papírforma.
  • Szerző: Ripost

Fucsovics Márton pályafutása legjobb wimbledoni eredményeként ma nyolcaddöntőt játszik. Az orosz Andrej Rubljov ellen az utóbbi kilenc hónapban elszenvedett öt veresége ellenére sem reménytelen Marci helyzete – írja hétfői számában a Metropol. Fucsovics mumus ellen játszik, de egyáltalán nem egyoldalúak az esélyek.

Fucsovics 11 évvel a juniorbajnoki címe után, idén a profik között is menetel Wimbledonban

Fucsovics 11 évvel a juniorbajnoki címe után, idén a profik között is menetel Wimbledonban
Fotó: AFP

„Remélem, idén többet már nem játszom ellened”

– mondta Fucsovics még márciusban, Dohában, miután újra gratulálni volt kénytelen Rubljovnak az idei negyedik összecsapásuk után.

Őrült hétfőn csapnak össze

Ehhez képest a wimbledoni torna nyolcaddöntőben újra a világranglistán hetedik orosz teniszsztár néz farkasszemet legjobb játékosunkkal.

Fucsovicsnak mostanában sokszor kellett gratulálnia Rubljovnak, de füves borításon most játszanak először

Fucsovicsnak gyakran kellett gratulálnia Rubljovnak, de füves borításon most játszanak először
Fotó: AFP

A játéknapot persze nem emiatt hívják „őrült hétfőnek”: ez az egyetlen Grand Slam-torna, ahol egy nap alatt zavarják le mind a nyolc-nyolc női és férfi nyolcaddöntőt. Kérdés, sikerül-e Marcinak megbolondítania az esélyeket.

Hatodikra fordulhat a kocka

A mumusánál 41 hellyel hátrébb sorolt Fucsovics részéről a múltjuk miatt duplán bravúr lenne a továbbjutás. Mégis van erre esélye.

A tavaly októberi Roland Garros-nyolcaddöntőjükkel együtt, kilenc hónap alatt ötször kapott ki Rubljovtól – csakhogy eddig mindig salakon vagy kemény pályán. Eddigi egyetlen győzelmét is salakon aratta ellene Fucsovics, még a 2017-es Davis Kupában.

Füvön még nem találkoztak

A londoni füvön viszont – ahol Marci 2010-ben megnyerte a juniorok Grand Slam-tornáját – Fucsovics már a kilencedik kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen is összegyűrte a papírformát.

Márpedig az idén különösen csúszós wimbledoni gyep Rubljov számára is a legkényelmetlenebb borítás: itt ugyanúgy az idei nyolcaddöntő az eddigi legjobbja, mint magyar ellenfelének.

127 milliót kaszálhat

Már eddig is 78 millió forintnyi pénzdíjat várhat a számlájára Fucsovics Márton. Ennyit ér idén a nyolcaddöntőbe jutás egyéniben, és az első fordulóban aratott siker párosban. Ha ma sikerül továbblépnie a negyeddöntőbe, akkor már 127 millió forintra rúgna a díjazása.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?