KIAJOBB

Döntő változás, ez még Hosszú Katinkának is nehézséget okozhat

Tapasztalt világsztárunk sem találkozott még ilyennel. Tokióra tekintettel változtatnak az országos bajnokság lebonyolításán is.
  • Szerző: vav

Még Hosszú Katinka számára is újdonságot – és így nehézséget – jelent, hogy a tokiói olimpián délelőtt rendezik majd az úszódöntőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hiába minden versenytapasztalata, ezzel neki is meg kell birkóznia
Fotó: Facebook/uszoszovetseg

Emiatt a magyar szövetség a márciusi országos bajnokság programján is változtatott: a Duna Arénában a döntőket – éppúgy mint az olimpián – délelőtt rendezik.

„Szerintem nagyon jó döntés volt, hogy kipróbálhatjuk versenyen a délelőtt rendezett döntőket. Az ob előtt talán még a kétezer-nyolcas pekingi olimpián fordult elő, hogy a döntőket délelőtt rendezték. Akkor én még nem úsztam döntőt, úgyhogy nem kellett külön készülnöm rá. Szerintem nagyon jó, ezt már az ob-n is ki tudjuk próbálni”

- jelezte Katka a szövetség Facebook-oldalán, hogy ilyesmivel még neki sem volt dolga a pályafutása során. (Miután 2004-ben, Athénban – 15 évesen – 31. lett 200 gyorson, a fent említett 2008-as pekingi olimpián 400 vegyesen a 12., 200 vegyesen a 17. helyet szerezte meg.)

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?