SPORT

Százmilliókat kereshet Amerikában a magyar csodakapus

Legjobb esetben csúcsgázsi várhat a világbajnokság magyar felfedezettjére. Vay Ádámot szó szerint tejben-vajban füröszthetik.
  • Szerző: szz

Tejben-vajban fürödhet Amerikában Vay Ádám. A szentpétervári hokivébé magyar felfedezettje még haza sem ért Oroszországból, máris  kikötött az Egyesült Államokban. A kapussal kétéves szerződést kötött a világ legerősebb ligájában (NHL) szereplő Minnesota Wild.

A 22 éves szupertehetség kiválóan védett a vébén az amerikaiak és a finnek ellen, ennek is köszönheti a tengerentúli szerződést. Ha bemutatkozik a Wildban, akkor ő lehet a liga első magyarja, ám erre valószínűleg még várni kell. Szakértők szerint arra van nagyobb esély, hogy Vay egyelőre valamelyik farmcsapatban, a Minnesota második vagy harmadik együttesében építheti fel magát.

A tengerentúlon időközben az is kiderült, mekkora lehet a magyar csodakapus fizetése. Amennyiben Vay az NHL-csapatnál marad, akkor 842 ezer dolláros alapfizetést, azaz minimum 237 millió forintot fog kapni. Alacsonyabb ligában ennek bőven a tizede lesz a bér, 70 ezer dollár, vagyis 19 millió forint ütheti a hokis markát.

Vay a Nemzeti Sportnak elmondta, a vébé alatt számos tengerentúli képviselőjével tárgyalt, ő maga, mivel még menedzsere sem volt. Ezért - két meccs között - a jövőjéről egyeztetett, s ügynököt is talált magának.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?