TÜZELŐÁLLÁS

Ez nagyot szólna, Talmácsi Gábor nem mondott le az álmáról

Az egykori motoros világbajnok szeretné, ha Magyarország MotoGP-futamot rendezne.
  • Szerző: Ripost

Talmácsi Gábor szerint egy magyarországi rendezésű gyorsaságimotoros világbajnoki versenyhétvége nagymértékben változtatna a sportág hazai helyzetén.

Talmácsi Gábor

Talmácsi Gábor MTI Fotó: Mohai Balázs

A 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt nyilatkozta, régi álma és törekvése, hogy Magyarország MotoGP-futamot rendezhessen.

„Amikor én aktív voltam, akkor erre még nem volt lehetőség, mert nem volt megfelelő pálya, és azóta is a csehországi Brno a legközelebbi helyszín, ahol a magyar szurkolók élőben megnézhetnek egy világbajnoki futamot” – mondta a 38 éves Talmácsi, aki szerint egy magyar rendezésű vb-hétvége teljesen megváltoztatná a sportág támogatását.

Talmácsi Gábor az idei gyorsaságimotoros vb-idényről azt mondta, bár a koronavírus-járvány komoly gondokat okoz a lebonyolítást illetően, a szervezők és a promóter törekvése az, hogy minél több futamot meg tudjanak rendezni az idén a sorozatban.

A vb a mostani hétvégén kezdődik Katarban, de ott csak a Moto2 és a Moto3 mezőnye versenyez, a március 22-re tervezett thaiföldi futamokat pedig törölték és egy későbbi időpontban rendezik meg.

És ezeket olvastad már?