TÜZELŐÁLLÁS

Élete álmát bukta el a vírus miatt a magyar vb-sztár

Ha nem szól közbe a koronavírus, éppen élete álmát valósítaná meg Gasparics Fanni.

Történelmi sikert ért el tavaly a magyar női jégkorong-válogatott, amely a budapesti vb-n feljutott az A-csoportba. Gasparics Fanni volt a torna egyik sztárja, ő lett lett a vb legjobb csatára, aki az idei kanadai elit vb-n is sokat tehetett volna a sikerekért. Azonban a koronavírus-járvány a hokisok naptárát is átírta, a viadalt elhalasztották.

Gasparics Fanni (pirosban) a tavalyi vb legjobb csatára volt
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mindig is ott volt az álomlistámon, hogy jégre szeretnék lépni az A-csoportban – mondta a nak Gasparics Fanni. – A tavalyi budapesti feljutás eksztázis-szerű élmény volt, alig hittem el, hogy végre sikerült, és végre szerepelhetünk. Sokkhatásként ért a bejelentés, hogy a koronavírus miatt elmarad a vb. Egy edzés után tudtuk meg, 20 percen át csak néztünk magunk elé az öltözőben. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy ezekben a napokban ott lennénk és játszanánk.”

A 25 éves Gasparics Fanni párja is jégkorongozó, Garát Zsombor a magyar válogatott hátvédje. A férfiak vb-jét ugyanúgy elhalasztották.

„A legrosszabb a bizonytalanság, ettől szenvedünk a legjobban a párommal. Mindkettőnknek leállt a szezonja. December végén költöztünk össze, akkor lett kész a lakás, most pedig itt ülünk ebben a szokatlan és furcsa helyzetben, amiben még soha nem voltunk. A szülőkkel keveset találkozunk, nincs ölelés, nincs puszi. A nagyszülőknek mi vásárolunk be, távolságot tartunk, nagyon vigyázunk rájuk. Csak akkor mozdulunk ki, ha boltba kell menni.”

Gasparincs Fanni a bezártság ellenére nem unatkozik. A hoki mellett vegyészmérnöki és biomérnöki karon tanul, jelenleg ő is távoktatásban részesül.

„Sokkal nehezebb így tanulni, mint bejárni az előadásokra. A laboratóriumi gyakorlatokat most nem tudjuk elvégezni. A karantén alatt tanulok, próbálom formában tartani magam a házi edzésekkel, vagy a háztartást vezetem. Szeretek főzni, és most az is kikapcsolódást jelent, ha a párommal közösen alkotunk. Legutóbb például répatortát sütöttünk. Próbálunk apróbb célokat magunk elé kitűzni a jelenlegi bizonytalan helyzetben.”

Habár rendkívül nehéz pozitívumot találni a jelenlegi szituációban, de Gasparics Fanni megpróbálja. Az egyik az lehet, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2021-re halasztott vb-re.

„Meg kell próbálni kihozni ebből a legjobbat. Megtalálni a pozitívumot, ami az lehet, hogy kaptunk még egy évet arra, hogy megfelelően felkészüljünk a vb-re. 2021-ben úgy kell szerepelnünk, hogy biztosan benn maradjunk az elitben, mert az lesz a célunk!”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?