OLDALVONAL

Fájó bejelentés, megszakad Dzsudzsák Balázs nagy sorozata

Dzsudzsák Balázs nélkül vág neki a márciusi tétmeccseknek a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány nem számít a debreceni labdarúgóra.
  • Szerző: Ripost

Március 25-én Budapesten Lengyelország ellen kezdi meg a világbajnoki selejtezőket a magyar válogatott, amelynek lesz egy nagy hiányzója. Hosszú idő után először Dzsudzsák Balázs nélkül indul a sorozat, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány nem küldött neki meghívót. A debreceni szélső 2007 óta valamennyi selejtezőn szerepet kapott, úgy fest, ezúttal végig mellőzhetik őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs nélkül kezdődik a selejtező-sorozat

Dzsudzsák Balázs nélkül kezdődik a selejtező-sorozat
Fotó: Getty Images

Csereként kezdett

Dzsudzsák Balázs tétmérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban. 2007. június 2-án Heraklionban a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn játszott először, Várhidi Péter szövetségi kapitány a 81. percbe csereként küldte őt pályára. Dzsudzsák ezt követően kihagyhatatlannak bizonyult, sorrendben Erwin Koeman, Egervári Sándor, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck és Marco Rossi is kulcsemberként számolt vele az aktuális tétmérkőzéseken. Dzsudzsák 2007 óta négy Eb-, és három vb-selejtező-sorozatban játszott a magyar válogatottban, 60 meccsen kilenc gólt szerzett – a barátságos mérkőzésekkel együtt összesen 108 fellépést és 21 gólt számlál a nemzeti csapatban.

Az NB II-ből nincs esély

Dzsudzsák Balázs jelenleg az NB II-ben szereplő Debrecenben futballozik, azonban a másodosztályból nincs esélye bekerülni a válogatottba.

„Én tiszteletben tartom a játékosok döntését, nekik is tiszteletben kell tartaniuk az enyémet – mondta Marco Rossi. – Az NB II-ből senki nem lesz válogatott, mert ez a bajnokság nemzetközi szinten nem versenyképes. Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország vagy Anglia ellen lépjen pályára.”

Nem adja fel a reményt

Habár Dzsudzsák márciusban biztosan nem kap szerepet a válogatottban, eszében sincs feladni a reményt.

„Semmiképpen sem lezárt történet részemről a válogatott. Ha nem válogatnak be, az más kérdés, de a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani – mondta Dzsudzsák az Origónak. – Ha eljön az a pillanat, amikor nem tartom magam alkalmasnak a válogatottságra, akkor el fogom magamban engedni ezt a kérdést, de jelen pillanatban nem tartunk itt.”

Dzsudzsák Balázs a világ- és Európa-bajnoki selejtezőkön

2008-as Eb-selejtezők: 5 meccs, 0 gól

2010-es vb-selejtezők: 9 meccs, 0 gól

2012-es Eb-selejtezők: 8 meccs, 3 gól

2014-es vb-selejtezők: 9 meccs, 4 gól

2016-os Eb-selejtezők: 12 meccs, 1 gól

2018-as vb-selejtezők: 9 meccs, 1 gól

2020-as Eb-selejtezők: 8 meccs, 0 gól

Összesen: 60 selejtező és 9 gól.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?