2 éve

Online küzdenek tovább a világ legjobb sportolói

Sorra jelentik be a különböző sportszervezetek, hogy online folytatják a küzdelmeket.

A koronavírus-járvány gyakorlatilag teljesen átírta az idei sportnaptárt, a legnépszerűbb bajnokságok kényszerű pihenőre vonultak. Az elektronikus sport azonban „dübörög”, népszerűbb, mint valaha, számos sportszervezet online folytatja a küzdelmeket.

Fotó: Getty Images

A darts szerelmesei például nem maradnak izgalmak nélkül, mert péntektől nagyszabású online torna kezdődik 128 játékos részvételével. A világ összes sztárjátékosa elindul, a világelső Michael van Gerwen és a vb-címvédő Peter Wright is megmutathatja magát. A lebonyolítás szerint 32 egymást követő éjszaka négy-négy játékos körmérkőzéses formában méri össze a tudását úgy, hogy a meccsek az egyik fél ötödik sikeréig tartanak. A szurkolók ingyenesen követhetik majd a csatákat a szervezet (PDC) internetes csatornáján.

„Izgatottsággal tölt el, hogy ebben a példátlan időszakban élő dartsot tudunk közvetíteni a szurkolóknak” – mondta a PDC elnöke, Barry Hearn a szervezet hivatalos honlapján.

Fotó: Getty Images

Április 27-én a teniszezők is nekivágnak. Andy Murray, Angelique Kerber és Rafael Nadal is jelezte, hogy részt vesz azon a virtuális versenyen, amellyel a megélhetésükért küzdő teniszezőkön szeretnének segíteni. A tornán nemenként 16-16 játékos méri össze tudását egy videojáték keretein belül. A MotoGP versenyek már javában zajlanak, az elmúlt hétvégén már a második virtuális versenyt rendezték meg. A futamot Facebook-on és YouTube-on lehet követni. Könnyen lehet, hogy hamarosan további sportágak is csatlakoznak a folyamathoz.

Michelisz és a karate is E-sportra váltott Április 13-án öt fordulóból álló E-sport bajnokság indult Michelisz Norbert szakmai vezetésével. Az online versenyen hat magyar csapat harcol, az összes induló a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezeti. A magyar karatésok is online mérték össze a tudásukat, a formagyakorlatokat ki-ki az otthonában mutatta be, és a szövetség bírói pontozták őket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!