TÜZELŐÁLLÁS

Michelisz óriási esélyt kínál, virtuális bajnokságot indít

Öt fordulóból álló E-sport bajnokság indul Michelisz Norbert szakmai vezetésével. A túraautó-világkupa tavalyi győztese szimulátorokon kezdte a karrierjét, és most hasonló lehetőséget kínál az online verseny résztvevőinek.
  • Szerző: Ripost

Michelisz Norbert a mai napig emlegeti, hogy miként kezdte a karrierjét. A túraautó-világkupa tavalyi győztese, 21 évesen, a szimulátoros eredményeinek köszönhetően vezethetett életében először igazi versenyautót. Azóta álomkarriert futott be, hiszen 14 évvel később ő lett a magyar autósport első világbajnoka.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Most ő kínál egy hasonló lehetőséget, hiszen a Hungaroring szerepvállalásával öt fordulóból álló E-sport bajnokságot hirdetett. Az online versenyen ingyenesen részt vehet bármelyik határon belül vagy kívül élő magyar. A sorozat győztese egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőséget kap egy hazai, vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben. Vagyis, ahogy Michelisz 2005-ben, valódi versenyautóra cserélheti a számítógépet.

Michelisz Norbert Fotó: MTI

„Az elmúlt időszakban számtalanszor kérdezték tőlem, hogy mi jutott eszembe legelőször, amikor világbajnok lettem – mondta Michelisz a hungaroring.hu oldalnak. – A 15 évvel korábbi önmagamat láttam, aki egyetemre ment és már kezdett letenni az álmáról, hogy valaha autóversenyző lesz, de ennek ellenére folyton szimulátorozott a pécsi albérletben. Tudom, hogy ma is sokan gyakorolnak otthon a számítógépen és álmodoznak, hogy egyszer talán kapnak egy lehetőséget. Most én szeretnék esélyt adni valakinek. Az e-sport kiváló terep, hogy megtaláljuk a tehetségeket, és a legalkalmasabbnak egy teljes szezonra szóló versenyzési lehetőséget garantálunk 2021-ben.”

Az április 13-án induló szezon platformját a RaceRoom biztosítja, amely számos nemzetközi szimulátor-bajnokságot is szervez – az első és az utolsó futamot stílszerűen a virtuális Hungaroringen teljesíti a mezőny. Az online versenyen hat csapat indul, az összes induló a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezetheti.

Két millió forinttal segítenek

Michelisz Norbert e-sport bajnoksága két millió forinttal segíti a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a digitális oktatás sikerességét. Az adományt a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakiskolája kapja, az összeget egy átfogó digitális tananyagot tartalmazó szoftver megvásárlására fordítják.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?