SHOWBIZ

Szerző Buster

Létrehozva: 2024.10.14. 19:30

Vomberg Frigyes Krausz Gáborról: Vannak ötletei, amiktől a hajam égnek áll

Hamarosan újra a három sztárséftől lesz hangos a TV2 konyhája. Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor idén hatodszor is nekigyürkőznek a feladatnak, hogy megtalálják a Séfek Séfe győztesét.

A gasztronómia szerelmesei számára hétfő este elérkezik a mennyei manna, hiszen a TV2-n indul a Séfek Séfe 6. évada. A háromszoros győztes „irányító” Vomberg Frigyes újra a dobogó legfelső fokára vágyik, de persze ehhez lesz néhány szava Wolf Andrásnak, aki kétszer húzta már be egy-egy versenyzőjével az első helyet. És persze nem feledkezhetünk meg Krausz Gáborról sem, aki biztosan oroszlánként küzd majd annak érdekében, hogy az idei évadban ő lehessen a legbüszkébb séf, vagyis az ő versenyzője nyerje meg a gasztro-reality-t. Vomberg Frigyes most a Ripost-nak mesélt a két riválisához fűződő viszonyáról.

Séfek séfe
Vomberg Frigyes sorozatban a negyedik győzelmére készül a Séfek Séfe 2024-es évadában (Fotó: TV2)

Néha keménynek tűnhet a Séfek Séfe irányítói

Minden évadban versenyzünk, de fontos tudni, hogy mi hárman alapvetően nagyon jó barátok vagyunk. 

Nem az a célunk, hogy egymást lenyomjuk, hanem hogy vezessük a saját csapatunkat és a lehető legjobb teljesítményre sarkaljuk a versenyzőinket mind csapatként, mind az egyéni főzések során.

Bár néha keménynek tűnhetünk mindhárman, de valójában ez csak egyfajta kemény szeretet, ami mögött ott lapul a gondoskodás is. A Séfek Séfe konyhájában pont olyan a légkör, mint egy étterem konyhájában” – kezdte lapunknak Vomberg Frigyes, aki elárulta, Krausz Gábor ért a legjobban ahhoz, hogy „baráti tűz” alá vegye őt és Wolf Andrást, vagyis ő megy a legmesszebb egy-egy jó poénért, tréfáért, vagy szívatásért.

Séfek séfe
Hétfőn este elstartol a TV2 sikerműsora, már mindenki várja, hogy ki lesz a Séfek Séfe 6. évad győztese (Fotó: TV2)

„Vigyázunk, hogy a végletekig ne sértsük meg egymást”

Ahogy a korábbi évadokban, idén is gyakran repkednek majd beszólások minden irányba. Persze azért vigyázunk arra, hogy a végletekig ne bántsuk, vagy sértsük meg egymást, vagy akár a saját, vagy az ellenfeleink versenyzőit. 

Gábornak néha vannak olyan ötletei, amiktől a hajam égnek áll.

Idén is ki tudott ötölni néhány olyan újdonságot, amikkel sikerült meglepnie engem, de szerintem Andrást is. Összességében egy nagyon jó kis közösséget alkotunk. Tulajdonképpen nem is tekintek munkaként a Séfek Séfére – tette hozzá a sztárséf, aki egy ideje már nem dolgozik konyhafőnökként, de persze egy lépéssel sem távolodott el a konyha és a gasztronómia világától.

Séfek séfe
Vomberg Frigyes kora miatt már egy ideje nem séfként tevékenykedik (Fotó: TV2)

„Ez egy élethosszig tartó szerelem...”

Nem dolgozom már séfként, vagyis nincs egy konkrét éttermi konyha, ami az irányításom alatt állna. Főként tanácsadással foglalkozom és tréningeket tartok, például szállodák konyhai csapatai számára. Kicsit olyan vagyok, mint a »Repülős Gizi«, vagyis suhanok városról városra. Csak utánam nem kell újraszámolni az ezüstöt.

A gasztronómia nem egy olyan terület, amit az ember csak úgy maga mögött tud hagyni.

Ez egy élethosszig tartó szerelem, ami nem hagy alább. Az viszont tény, hogy egy bizonyos kor felett már nem bírja úgy az ember az ezzel járó fizikai megterhelést. Olyankor meg kell találni a módját, hogyan lehet úgy benne maradni, hogy a folyamatos, feszített tempót kihagyjuk a történetből. Nos, én meg is találtam” – fogalmazott Vomberg Frigyes, akivel a Séfek Séfe 6. évadának kezdete előtt beszélgettünk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek