Létrehozva: 2023.04.24.

Végleg elveszítheti a hangját is a siket, magyar énekesnő

Napsugár Anna talán nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen úgy váltotta valóra az álmát, hogy arra szinte esélye sem volt.

Napsugár Anna nem véletlenül kapta a nevét, hiszen ahol csak megjelenik, beragyogja  a teret. Életigenlése irigylésre méltó, ahogyan az az energia is, amivel megpróbál segíteni sorstársain és persze önmagán. Anna énekesnő, ami már önmagában is elég érdekessé teszi a karakterét, hiszen siketként vágott bele a zenei karrierépítésbe. Kitartását aranylemezek sokasága fémjelzi és most az önálló albuma is bearanyozódott. A Bors az átadó ünnepségen beszélgetett a nehéz sorsú énekesnővel. 

Napsugár Anna karrierje fordulóponthoz érkezett Fotó: Bors

Nem vagyok egy Jennifer Lopez...”

"Ez az első önálló aranylemezem, de válogatásalbumokkal már kilencszeres aranylemezes előadó vagyok, amiért nagyon hálás vagyok a kiadómnak és persze a közönségnek, akik elfogadtak és szeretnek, és értik az üzenetet, amit közvetíteni szeretnék feléjük. Hiszen tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok egy kiköpött Jennifer Lopez…" – kezdte a Borsnak nevetve a siket énekesnő, aki egyfajta missziót teljesít azzal, hogy a nyilvánvaló hátrányából kovácsol előnyt a színpadon. 

Azért hatalmas lépcsőfok ez nekem, mert Magyarországon olyan még nem volt korábban, hogy egy siket ember nem csak, hogy megírja és előadja a saját dalait, de az ekkora sikereket ér el.

"Szeretném megismertetni a világgal azt a zeneiséget, ami annak ellenére is bennem van, hogy nem hallom a körülöttünk csengő-bongó világot. Ebben segít a jeltáncom is" – magyarázta Anna, majd elárulta, honnan merít ihletet dalai születéséhez.

 

Pitti Katalin tanította meg énekelni 

"A dalaim írásánál a saját életem pozitív és negatív eseményeiből táplálkozom. Rengeteg csoda történt velem eddig és sajnos a poklot is megjártam már többször is. Tizenhárom éves voltam, amikor elveszítettem édesapámat, ami után el kellett engednem azt a tervemet, hogy pszichiáter és szexuálpszichológus leszek. Nem tudtam továbbtanulni, mert dolgoznom kellett, hogy segítsek édesanyámnak" – idézte fel a Borsnak a friss aranylemezes előadó, akit egymás után érték a sorscsapások, melyekből mindig főnixmadárként tört újra a magasba. 

"Később egy évre kerekesszékbe kényszerültem egy baleset miatt. Az akkori vőlegényem cukrász volt és én mellette dolgoztam segédként. Megemeltem egy huszonöt kilós liszteszsákot és egy rossz mozdulat következtében kiszakadt a gerincsérvem. Mindkét lábamra lebénultam, de négy gerincműtét után újra tanultam járni. Ezután megtámadott a rák. Háromszoros áttéttel harcoltam, de ezen is túl vagyok és ismét győztem. Végül pedig itt van a genetikai betegség, aminek kapcsán azt mondták az orvosok, hogy harmincéves koromra elveszítem a beszédkészségemet, negyvenéves koromra pedig a hallásomat is. Ez megfordult. Mostanában kezd elmenni a beszédem. Sajnos hallóideg és hangszálsorvadással jár a problémám. Azt, hogy tudok énekelni és lassítani tudtam a folyamatokat, Pitti Katalinnak köszönhetem, aki nyolc éve tanít engem. Ha ő nem lenne, már nem tudnék kommunikálni, csak jelbeszéddel" – árulta el Napsugár Anna.

Szeretnék magam után hagyni egy darabot...”

Az előadó tisztában van vele, hogy extrém módon nehéz életút jutott neki, ahogy azzal is, hogy ennél fogva nagyon szokatlan karriert választott magának. Ugyanakkor úgy véli, éppen ez a választás az, ami miatt sokan emlékeznek majd rá azután is, hogy beteljesedik orvosai jóslata és végleg elveszíti a hangját is. 

"Azt szeretném, hogy minél több dalom megjelenjen rövid időn belül és minél több helyre el is vihessem azokat, hogy amikorra teljesen elmegy a hangom, legyen annyi belőlem azon a bizonyos asztalon, hogy az emlékem fennmaradhasson legalább ebben a piciny kis országban."

Szeretnék hagyni magam után egy darabot a szívemből és a lelkemből...

– zárta a beszélgetést Anna.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

mandiner.hu

Havas Henrik nagyot ment: „Én ismerem Orbán Viktort, beledöglene, ha Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok Tamás is lemondana”

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

SHOWBIZ

Elhunyt a legendás magyar rendező, András Ferenc – Itt láthatod a legjobb filmjét

SHOWBIZ

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

SHOWBIZ

Vámos Erika eltűnt, most elárulta, mi történt vele