12 hónapja

Kórházba került a Pa-dö-dő énekesnője: agyérgörccsel vitte el a mentő Lang Györgyit

Hétfőn hajnalban kórházba kellett szállítani a Pa-dö-dő 64 éves énekesnőjét. Lang Györgyi ijesztő tüneteket tapasztalt magán, mint kiderült, agyérgörcsöt kapott. Jelenleg is szubintenzív osztályon kezelik.

A Pa-dö-dő énekesnője az otthonában lett rosszul hétfőn hajnalban, majd rohammentő sietett érte. A Bors egyik olvasójától jött a hír: az egyik fővárosi kórházban látták a szemmel láthatólag súlyos állapotban lévő művészt.

Fotó: Bors

A gyógyíthatatlan beteg, évek óta kerekesszékbe kényszerült Lang Györgyi legjobb barátnőjét és zenésztársát, Falusi Mariannt kérdezte a lap, hogy mi történt pontosan. Az énekesnő a Borsnak elmondta: Györgyi már jobban van, azonban mindkettőjüket megrázták a hétfő hajnali események, az énekesnő ugyanis Mariannt riasztotta először, amikor érezte, hogy baj van.

„Éjjel kettőkor jöttem el tőle, akkor még nem tapasztaltunk semmi különöset. Tudom, hogy reggel négy-öt óra körül szokott lefeküdni. Utólag elmondta, hogy akkor még minden rendben volt, reggel viszont már kevésbé tudta mozgatni a kezét, emellett nehezebben beszélt, ezért jobbnak látta, ha felhív” – kezdte Falusi Mariann, aki elárulta, ezután mentőt hívtak, akik kórházba szállították Györgyit.

„Az orvosok azt közölték velünk, hogy hajnalban agyérgörcse volt. Megnézték és bevitték a kórházba, gyógyszereket is kapott. Györgyi most már a szubintenzív osztályon fekszik, tehát már jobban van és semmiféle tünete sincs. Holnap remélhetőleg kikerül az osztályról, utána pedig hazaengedhetik” – mondta Falusi Mariann, aki szeretne megnyugtatni mindenkit, Györgyinek, úgy tűnik, nem történt komolyabb baja.

„Tisztán és érthetően beszél, jó kedve van, nevet és most már a kezét is mozgatja” – tette hozzá a Pa-dö-dő sztárja.

Hogy mi okozhatta az agyérgörcsöt, egyelőre nem tudni. A Pa-dö-dő tagjai nemrég még együtt pihentek, néhány napja érkeztek haza Egyiptomból.

„Kipihentük magunkat, csodálatos időnk volt. Harminc fokos volt a tenger, fürödtünk, napoztunk. Györgyi is szép barna, legalább jól mutat a hófehér kórházi ágyon” – tette hozzá már viccelődve Mariann.

Szklerózis multiplexe van

Lang Györgyi a Pécsi Nemzeti Színház fiatal, 28 éves színésznője volt, amikor diagnosztizálták nála a szklerózis multiplex betegséget, vagy ahogy ő becézi, „Szklerát”. Mivel hosszú évekig nem jelentkeztek nála tünetek, nem is nagyon vette komolyan a betegséget, mindössze azt érezte idővel, hogy romlik a járása. A hosszú távon bénuláshoz vezető betegség aztán az énekesnőt sem kímélte, bő tíz éve kerekesszékbe kényszerült.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!