Létrehozva: 2022.03.11.

Így értékeli a zsűri A Dal idei évadát!

A Duna nagy sikerű dalválasztó műsorának döntőjében nyolc produkció között dől majd el, melyik lesz az év magyar slágere 2022-ben.

Szerző Elekes Judit

Március 12-én szombaton véget ér A Dal 2022. Az idei évadban a nézők negyven különleges produkciót ismerhettek meg, ezek közül nyolc jutott tovább a döntőbe. Az előadók idén is kitettek magukért, rengeteg vidám, szívhez szóló vagy épp zúzós, slágergyanús dalt hallhattunk hétről-hétre.

A Dal 2022 idén megújult zsűrivel várta az izgalmas produkciókat. Tíz év után visszatért a dalválasztó show-ba Wolf Kati, aki utoljára a műsor első évadában, 2012-ben ült az ítészek székében, az azt követő években pedig többször is indult versenyzőként a műsorban. Mellette Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter értékelte a dalokat az élő adásokban.

A Ripost7-nek most Wolf Kati, Mező Misi és Egri Péter értékelték az idei évadot.

Fotó: Kaszner Nikolett / MTVA

Wolf Kati: Egy álom vált valóra!

Az énekesnő korábban elmondta a Ripost7-nek, micsoda öröm volt számára, amikor egy évtized után ismét felkérték zsűritagnak. Kati minden évben követte a Duna dalválasztó műsorát – ha épp nem zsűritagként vagy énekesnőként volt jelen a stúdióban, akkor otthon, a televízió képernyője előtt értékelte a produkciókat.

"Nagyon sok dalt kaptam, ami a szívemhez nőtt az elmúlt hetek során, valamint egy olyan csapatba kerültem - a zsűritársaim, a műsor stábja, a zenészek - akikkel élmény együtt dolgozni, és akikkel együtt én is úgy érzem, hogy egy ilyen élő zenés műsorral tudjuk emelni a magyar könnyűzenét egyre feljebb. A Dal 2022 adásaiban jobbnál jobb zenészeket, bandákat, előadókat ismerünk meg" – fogalmazott a Ripost 7-nek Wolf Kati.

Az énekesnő a zsűritársakkal is hamar megtalálta a közös hangot.

"Rengeteget beszélünk adáson kívül is egymással, ez egy nagyon fontos része ennek a folyamatnak, a zsűri munkájának, ami nem ér véget szombat este 10-kor, mert az adásban nagyon kevés időnk van, és itt csak egy rövid, velős véleményt mondunk. Adás után tele vagyunk élménnyel, érzéssel, ezeket nagyon szeretjük megosztani egymással, és érdekel is mindenkit a többiek véleménye."

Egri Péter igaz barátokra lelt

Az énekes-gitáros, dalszerző most ülhetett először A Dal zsűriszékében, és egyáltalán nem bánta meg, hogy elfogadta a felkérést.

"Nekem nagyon sok pozitívumot adott szakmailag A Dal. Zenészként megismerhettem új, jó dalokat, előadókat, ráadásul magánemberként is barátokra leltem a zsűritársaim személyében. Rengeteget jelent, hogy hétről-hétre megoszthattuk egymással a közös szakmai tudást. Műsor előtt és után is sokat értekezünk egymással. Ezek nemcsak szakmai, de mély baráti beszélgetések is egyben" – mondta el a Ripost7-nek Egri Péter.

A Mystery Gang frontemberének jótanácsa is van azok számára, akik az idei évadot látva kedvet kaptak ahhoz, hogy jelentkezzenek A Dal következő szériájába.

"Azt tanácsolom, hogy bátran, műfajtól függetlenül nevezzenek be! Nekem például nagyon sokat jelentett, amikor 2014-ben a Mystery Ganggel lehetőséget kaptunk a műsorban. Hajrá, az ajtó nyitva áll minden tehetség előtt! Sok összetevője van a sikernek, de a legfontosabb talán a személyes kisugárzás, valamint a produkció katarzis-értéke" – fogalmazott a művész.

Fotó: Kaszner Nikolett / MTVA

Mező Misi: A csodálkozás párosult az örömmel

A Magna Cum Laude frontembere negyedszer ült a zsűriszékbe, de idén is érték új, meglepő impulzusok.

"Minden évben csodálkozom, hogy mennyi ügyes, tehetséges fiatal zenész, zenekar van, akik ráadásul merészek az alkotásban és ki mernek lépni a divat által diktált keretek közül! Nekem ezt adta most is a dalverseny, a rácsodálkozást, ami párosult az öröm érzésével!" – fogalmazott a Ripost7-nek Mező Misi.

Az énekes élvezte a zsűritársaival töltött heteket: úgy érzi, sok bennük a közös vonás is.

"Mindannyiunknak hasonló az értékrendje, ha a zenét nézzük, nagyon komoly különbségek, kilengések nem igazán vannak. Ahogy mondják, 'működik a kémia' négyünk között! Meg szoktuk vitatni a hallott produkciókat a műsor végén, hiszen mindannyiunknak fontos minden egyes versenyző."

Az előadóművész szerint az idei dalok témájából alig-alig maradhatott ki a két éve tartó koronavírus-járvány, hiszen sok előadó zenében dolgozta fel az érzéseit.

"Érezhető volt a beküldött dalokból ez a fajta szomorúság, a veszteségek, amik érték az előadókat, a bezártság, a magány. Nehéz helyzetben voltunk a válogatón, hiszen amellett, hogy nagyon fontosak a jó dalok, jó műsort is szerettek volna csinálni a készítők, ami lehetetlen csupa szomorú dallal. Reméljük, hogy egyre több vidám, előremutató, pozitív töltetű dal születik jövőre" – fogalmazott, jelezve a jövőben indulóknak, hogy a tehetségen kívül a legfontosabb az önazonosság.

Szerző Elekes Judit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Nagyon kínos, nem akármire vetemedett Marics Peti - Videó

SHOWBIZ

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

SHOWBIZ

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

SHOWBIZ

Most jelentették be: egy újabb legendát győzött le a gyilkos kór