Létrehozva: 2021.09.02.

Nyáron a TV2 csatornát választotta a legtöbb néző

Sikerrel vette a nyarat a TV2, az augusztusi nézettségi eredményeket vizsgálva elmondható, hogy mindhárom kiemelt célcsoportban a TV2-t választotta a legtöbb néző. A nyár utolsó hónapjában sem talált kihívóra a Mokka, és sávjának éllovasa volt a Tények is a teljes lakosság körében. Augusztusban ismét a TV2 Csoport a piacvezető, és a Mozi+ a harmadik legnézettebb TV csatorna a 18-59 évesek körében.

Szerző ripost

Az augusztusi nézői részesedést tekintve, a 18-59 éves nézők 8,5%-a, a 18-49 éves nézők 8,4%-a, míg a teljes lakosság körében a nézők 10,4%-a választotta a TV2-t. Ennek köszönhetően nem csupán 2021 augusztusában, hanem a teljes nyári időszakban is a TV2 lett a legnézettebb csatorna mindhárom kiemelt célcsoportban.

A nyári hónapok egyik legjobban várt műsora a Kasza Tibi által vezetett, megújult Szerencsekerék volt, mely a 20 éves szünet utáni visszatérését követően hamar a nézők szívébe lopta magát. A Szerencsekerék a nyári esték egyik kiemelt műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban – a július 19. és augusztus 22. között adásba került 25 rész átlagos közönségaránya 14,1% a 18-59 évesek körében, 14,6% a 18-49-es korcsoportban és 15,6% a teljes lakosság körében. A 4 éves vagy annál idősebb nézők körében ráadásul a Szerencsekerék volt a legnézettebb műsor a saját idősávjában. A premiert például a teljes lakosságon belül átlagosan 677 ezer néző követte figyelemmel, így a sikerre való tekintettel hamarosan folytatódik a műsor a második évaddal.

Fotó: TV2

A TV2-n futó délutáni török sorozatok továbbra is a nézők nagy kedvenceinek számítanak, eredményei messze túlszárnyalják a rivális csatorna azonos idősávjának számait. Az augusztusi epizódokat a Derült égből apa esetében átlagosan a 18-59 éves nézők 8,9%-a, A nagykövet lánya esetében ugyanezen célcsoport 11,6%-a, míg A bosszú csapdájában című telenovella esetében 12,1%-uk választotta délutáni kikapcsolódásként.

A TV2 infotainment műsorai szintén szép eredményeket könyvelhetnek el augusztus hónapban. A hétköznap reggelente jelentkező Mokka és Mokkacino az eddigi trendet folytatva, augusztusban is toronymagasan nyeri a nézettségi versenyt fő konkurense, az RTL Klub azonos idősávjával szemben mindhárom kiemelt célcsoportban. Főműsoridőben a Tények és a Tények Plusz augusztusban is idősávja legnézettebb műsora lett a teljes lakosság tekintetében. A Tények a 4 éves vagy annál idősebb nézők 20,8%-át, míg a Tények Plusz ugyanezen célcsoport 15,2%-át nyerte meg magának, felülmúlva ezzel az RTL Klub azonos idősávját.

A TV2 Csoport csatornái átlagosan a 18-59 éves nézők 23,1%-át, a 18-49 éves nézők 22,1%-át és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 24,3%-át nyerte meg magának. Kiemelkedő siker, hogy ezzel az eredménnyel nem csupán augusztusban, hanem a teljes nyári időszak tekintetében is piacvezető a TV2 Csoport, amely siker a TV2 mellett a csoport kábelcsatornáinak is köszönhető.

Augusztusban a Mozi+ csatornát átlagosan a 18-59 éves tévénézők 4,1%-a választotta, így a két fő kereskedelmi csatorna után a harmadik legnézettebb lett a hónapban, amivel maga mögé utasította egyik fő konkurensét a Film+ csatornát is.. A Mozi+ ezzel tovább erősítette az idei évi eredményét, és így az eddig eltelt időszakot tekintve, 2021-ben a harmadik legnézettebb csatorna. Mindemellett augusztusban a csatornatoplistán előkelő helyezést ért el a SuperTV2 is a 2,6%-os átlagos nézői részesedésével.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

SHOWBIZ

Elhunyt a legendás magyar rendező, András Ferenc – Itt láthatod a legjobb filmjét

SHOWBIZ

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

SHOWBIZ

Vámos Erika eltűnt, most elárulta, mi történt vele