RIPOSTER

Visszakerült gazdájához az Orosházán bóklászó kenguru

Nem mindennapi látványban volt része tegnap reggel egy orosházi férfinek, egy kenguruval találkozott az utcán.
  • Szerző: RIPOST

Épp munkába indult egy orosházi férfi péntek reggel, amikor egy ugrándozó állat közeledett felé a Mohács utcában, majd egy kenguru nézett vele farkasszemet. Az állat nyugodt volt, még lefotózni is hagyta magát, a kép azonnal bejárta a Facebookot. Végül kiderült, hogy egy orosházi fiataltól szökött meg az erszényes, de hamar visszament a gazdájához

Joey úgy gondolta, szétnéz a nagyvilágban. Köszönjük a segítséget mindenkinek, szerencsére nem lett baja

– hálálkodott Titanilla, aki a közösségi oldalon gyakran posztol cirkuszi képeket oldalára. A Benett-kenguru tartása a szakember szerint engedélyköteles.

A faj Ausztrália keleti részén, a partmenti eukaliptusz erdőkben él. Nem nő nagyra, egy méternél kisebb és legfeljebb 25 kilós a kifejlett példány

– mondta a %%-nak Both Zoltán. A vadállatbefogó szerint többen is tartanak a kertben kengurut.

"Ehhez pszichológiai alkalmassági vizsgálatra van szükség, és igazolni kell, hogy a kenguru gazdája rendelkezik valamennyi szükséges hozzájáruló nyilatkozattal, megfelelő képesítéssel vagy szakmai tapasztalattal."

A kenguru egyébként ijedős, ha megkergetik, akár szívinfarktust is kaphat.

Gyulán is előfordult
Nem ez az első eset, hogy kenguru kószált Békés megyében, pár évvel ezelőtt Gyula határában a januári hideg ellenére indult felfedezőútra egy ausztrál erszényes. A megtalálója ugyancsak nem hitt a szemének, ugyanis a város közelében nincs sem vadaspark, sem állatkert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?