RIPOSTER

Vérlázító ítélet: a legenyhébb büntetést kapta a rendőrverő Attila

Összesen hét hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott az az üzletember, aki megvert egy rendőrt, majd üldözőbe vette és megrongálta autóját.
  • Szerző: RIPOST

Szörnyű eset történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt P. Attila megfenyegette és távozásra szólította fel januárban. A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, az üzletember utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

A rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a segélyhívásra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit.

Az áldozat orrcsont töréssel és arcsérüléssel került kórházba. Mindennek a hátterében az áldozat felettesei szerint az állt, hogy az üzletember elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével, amiért többször megbírságolták őt

- írta a Maszol.

A beszámoló szerint a bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy Attila beismerte tettét. A bántalmazott rendőr ügyvédje letöltendő börtönbüntetést kért, de a végrehajtást két évre felfüggesztette a bíróság, és levonta az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás időtartamát, így összesen 5 hónap és 20 nap maradt a büntetésből. Az ítélet 10 napon belül megfellebbezhető a Hargita megyei törvényszéken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?