RIPOSTER

Sokkoló, mi történt a budapesti játszótéren, a nagymama sikítására figyeltek fel

Gyanús alakok vettek körbe egy kisgyermeket a napokban, de a nagymama kiabálása elûzte őket.
  • Szerző: Ripost

Csak a nagyszülők éberségén múlhatott, hogy nem raboltak el egy gyermeket a főváros XI. kerületében lévő Csillagfény játszótérről – állítják a gyermek szülei a Blikknek.

A névtelenséget kérő felnőttek azt mondják: bár nem történt tragédia, senkinek nem kívánják az érzést, amit ők éltek át, amikor értesültek a történtekről. 

„Az édesanyám a két gyermekemmel volt lent a játszótéren. A kislányom a többi gyerekkel játszott, majd egy pillanatra eltűnt a nagymama szeme elől, amikor a játszótér végébe szaladt a kulacsáért" – mesélte a gyermek egyik szülője.

Amikor a nagyszülő keresni kezdte az unokáját, a gyermek mögött alig egy méterre egy magas férfi állt, miközben a kerítés előtt egy másik járó motorral várakozott. Gyaníthatóan egy harmadik társuk is volt, aki a kerítés mögött állva figyelte az eseményeket. 

„A mama nagyon megijedt, azonnal kiabálni kezdett, mire felkapták a fejüket az idegenek is. Szerintem csak ezért menekült meg a lányom” – állítja az anyuka, aki szerint a hangos kiabálástól ijedhettek meg a férfiak, akik egy pillanat alatt köddé váltak. 

„Szerencsések vagyunk, mert a gyermekünk biztonságban van” – mondta a kislány édesanyja.

A szülők szerint a rendőrség a helyszínre vonult, ám mivel konkrét bűncselekmény nem történt, nem keresik a három férfit. 

Úgy tudják, a környéken nem ez volt az egyetlen eset, ám térfigyelő kamerák híján a bizonyítás nehézkes. Éppen ezért a lap kereste a kerületi önkormányzatot, hogy terveznek-e kamerarendszert kiépíteni. Válaszukig türelmet kértek.

A rendőrség szerint a nagymama rászólt a férfira, aki elfutott, majd egy autóba ült. A kocsiban egy másik férfi várta, akivel együtt elhajtottak.

Az asszony vallomása szerint a férfi több méterre ment el a kislánytól, de nem szólította meg. Ezután értesítette a nagymama a kislány édesanyját, aki riasztotta a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?