RIPOSTER

Váratlan bejelentés érkezett védőoltásügyben, rengeteg idős embert érint

Bár Magyarországon eddig 1,7 millióan vették fel a koronavírus elleni védőoltást, a veszélyeztetett korosztályból még sokan nem regisztráltak.
  • Szerző: Buster

Hamarosan fontos levelet kapnak azok a 65 év feletti magyar állampolgárok, akik még nem regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra. Erről küldött tájékoztatást a kormány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

idős férfi a pfizer-biontech vakcinát kapja

Az idősek 65 százaléka már felvette a koronavírus elleni védőoltást MTI/Rosta Tibor

Mint írják: már több mint 1,7 millió honfitársunk kapott oltást Magyarországon. Hazánk az uniós országok beoltottsági sorrendjében Málta után a második helyen áll. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy jelenleg ötféle vakcinával zajlik az oltás. Az elmúlt napokban két újabb oltóanyagot engedélyezett a magyar gyógyszerészeti hatóság (CoviShield, CanSino vakcinák). Ezekből néhány hét múlva érkezhetnek az első szállítmányok.

A járvány harmadik hulláma erőteljesen terjed. A vírusfertőzés súlyos lefolyásának életkoruknál fogva leginkább az idősek kitettek. Ezért az oltási programban elsőbbséget élveznek. A regisztrált 65 év felettiek 65%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra fognak kerülni.

Koronavírus elleni oltás

Oltáshoz készíti elő egy szakasszisztens a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a fővárosi Honvédkórházban.
MTI/Balogh Zoltán

A fentiek tükrében különösen fontosnak tartja a kormány, hogy idős honfitársaink minél hamarabb megkapják a védettséget. Ennek érdekében minden olyan 65 év feletti állampolgár, aki még nem regisztrált az oltásra, postai úton újra megkapja a regisztrációs lapot. (Interneten is lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.)

„Kérjük, amennyiben van olyan családtagja vagy ismerőse, aki még nem regisztrált az oltásra, biztassa arra Ön is, hogy tegye meg! A vakcina életet ment” – írta üzenetében a Koronavírus Tájékoztatási Központ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?