RIPOSTER

Hihetetlen okból állt a vonatforgalom Tatabányánál, ezt tette egy férfi

A sofőr nem figyelt a fénysorompóra, ezért behajtott a vasúti átjáróba, pont akkor, amikor érkezett egy vonat.
  • Szerző: Ripost

A Tatabányai Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy környei férfival szemben.

A vádlott tavaly szeptember 3-án reggel kocsijával Tatabánya lakott területén a Környei úton Tatabánya központja irányába haladt. A vádlott nem figyelt a Környei út kereszteződésében kialakított, fénysorompóval biztosított vasúti átjárónál, ezért nem vette észre, hogy a fénysorompó villogó piros jelzést ad. Mindeközben a vasúti átjáróhoz ért a Környe felől Tatabánya felé, körülbelül 50 utassal szabályosan közlekedő személyvonat. A mozdonyvezető látta az autót, gyorsfékezett, de a vonat elejének jobb oldali részével a kocsinak ütközött.

Figyelemmel arra, hogy a mozdonyvezető a baleset elhárítása érdekében gyorsfékezésre kényszerült, fennállt a más, vagy mások életét, vagy testi épségét sértő baleset bekövetkezésének veszélye.

A baleset miatt nem közlekedett három személyvonat, illetve vonatpótló buszok szállították az utasokat. A vonatközlekedés a vasúti szakaszon 9 óra 30 perckor állt helyre. A vonatpótló buszok igénybevétele miatt a vasúttársaságnak 34 386 forint kára keletkezett.

Az ügyészség azt kérte, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetésre ítélje és tiltsa el a vezetéstől - tájékoztatott az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?