RIPOSTER

Fontos bizonyítékokat égettek el az eltűnt maláj gép ügyében

Miközben a fél világ az MH370-as járatot kereste, egy kevéssé tájékozott réunioni férfi megsemmisítette a korábban partra vetődött roncsokat. Elvégre az volt a dolga, hogy elégesse a tengerből kimosódott szemetet.
  • Szerző: B.L.

Lehet, hogy már három hónapja közelebb lehetnénk az MH370-es járat rejtélyének megoldásához, ha Réunion szigetén egy helyi munkás, bizonyos Nicolas Ferrier egy kicsit tájékozottabb a világ dolgaiban - írja a vs.hu.

Előfordulhat ugyanis, hogy a Malaysia Airlines tavaly márciusban eltűnt gépének  egyik ülését találta meg a tengerparton, de nem gondolt rá, hogy fontos lehet, ezért elégette a többi szeméttel együtt.

Ferrier munkája épp az, hogy rendszeresen bejárja a sziget keleti partjának egy szakaszát, és összeszedje az óceán által partra mosott szemetet. Talált mást is, bőröndöket, amelyek talán az eltűnt gépből származtak, de azokat is elégette, mert nem gondolta, hogy bármi jelentőségük lenne. Sőt, feltehetően Ferrier már májusban megtalálta azt a múlt szerdán előkerült szárnydarabot is, amely döntő bizonyíték lehet az eltűnt gép ügyében. Azt mondta, asztalnak használta horgászás közben.

Ám mivel nem néz tévét és nem hallgat rádiót, nem is tudott arról, hogy a világot mi izgatta akkoriban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?