Létrehozva: 2017.05.03.

Ez az igazi oka a MEDIÁN meglepő eredményének: Visszatérés a valósághoz

Amit most valamiféle gyõzelemként próbálnának meg ünnepelni néhányan, nem más mint visszatérés a realitásokhoz. Vajon miért mért hosszú idõn át 1 millióval több FIDESZ szimpatizánst a MEDIÁN, mint amennyi szavazatot 2014-ben a párt kapott?

A közvéleménykutatók - egy híján - kizárólagos többsége szerint az áprilisi kampányfőpróba nem változtatott a pártok népszerűségén.

Az ellenzéki pártok nem tudtak áttörni, a Fidesz továbbra is őrzi az első helyét. Egy kivételével minden kutatóintézet szerint a Fidesz nem veszített támogatókat, sőt, van aki szerint még erősödött is.

A kutatások, a pártpreferenciákat mutató eredmények sorából meghökkentő módon  kizárólag a MEDIÁN lóg ki, amelyik jelentős FIDESZ csökkenést mért.

Csakhogy ez a csökkenés az intézet korábbi, sokak által abszurdnak minősített  számaiból indul ki.

Ugyanis a MEDIÁN a korábbi kutatásokban mindenki másnál nagyobb, már-már a realitások határát súrolóan nagy FIDESZ szimpatizáns tábort mutatott ki. Hozzávetőleg 1 millióval(!) többet, mint ahány szavazattal a párt megnyerte a 2014-es választásokat. Utoljára januárban mért a MEDIÁN ennyire magas, az összes többi közvéleménykutatóhoz képest kiemelkedően, már-már irreálisan magas FIDESZ támogatottságot...

Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője szerint a legújabb kutatási eredménnyel, ami lényegében ugyanaz mutatja, mint az összes többi közvéleménykutató, a Medián lényegében visszatért a realitások talajára. A kutató őszintén reméli, hogy csupán valamiféle módszertani különbség az oka a más intézetektől ennyire eltérő korábbi adatoknak...

Akik tehát most 500 ezer elvesztett FIDESZ szimpatizánsról beszélnek, valamiféle virtuális - MEDIÁN mérte - szavazótábor elolvadását próbálják ünnepelni.

 

A legújabb kutatási eredmények, miszerint

a FIDESZ támogatottsága a teljes népességben 24 és 33 százalék között van, mind a hét közvéleménykutatónál, a számok kiegyensúlyozott és biztos támogatást jeleznek.

A MEDIÁN januárban ezekhez az adatokhoz képest mért 37(!) százalékot, amit most korrigált vissza, mondhatni a realitásokhoz visszatérve, 31 százalékos támogatottságra.

Az összes közvéleménykutató által  mért áprilisi eredményekkel a FIDESZ biztos többséget szerezve nyerné a választásokat. A számok továbbra is stabil támogatottságot jeleznek, az elmúlt hetek politikai eseményei nem befolyásolták az eredményeket a párt megőrizte pozícióit.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-