RIPOSTER

Exkluzív interjút adott a búvárcsapat vezetője, ekkor merülnek újra a Hableányhoz

A tragikus hajóbaleset helyszínén mondta el a búvárok vezetője, hogy hogyan próbálták megközelíteni az elmerült Hableányt.
  • Szerző: Ripost

A %% tudósítójának Szathmári Zsolt, a búvárcsapat vezetője a dunai hajóbaleset helyszínénél adott interjút a pénteki merülésről.

A szakember arról számolt be, hogy a Duna vizének sebessége olyan nagy és olyan magas a vízállás, hogy többször fölszakadtak az oldalhorgonyok, ezért többször kellett pozicionálni a hajót, ugyanis az elsüllyedt hajó is többször megcsúszott.

A búvár egy 65 kilós nehézbúvár felszereléssel ment a vízbe. Ekkor információkat gyűjtött, hogy hogyan folytatódhat majd a merülés, hogy ha pedig van lehetőség, kötélpályát építsenek ki a hajó könnyebb megközelítése érdekében.

A sodrás azonban meghiúsította a feladatot, mert a létráról nem tudott lelépni. Reggel az osztrák és dél-koreai búvárok is megérkeztek. Szathmári Zsolt elmondta, hogy a nehézbúvár hétfőn fog újra lemerülni, és azt is elmesélte, hogy mi történt délután, amikor ki kellett menteni egy búvárt:

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?