RIPOSTER

Dunai tragédia: Megrázó dolog derült ki a folyóba veszett matrózról

A férfi édesanyja azt szeretné, ha a Dunába szórnák majd fia hamvait.
  • Szerző: Doris

Bár már készült a felmondására, imádta a hajózást P. János, aki matrózként szolgált a szerda este tragikus körülmények közt elsüllyedt hajón, a Hableányon.

Ahogy a kapitány, úgy egyelőre az ő teste sem került elő.

A Bors munkatársa megkereste a matróz gyászoló édesanyját. A 81 éves asszony teljesen összeomlott, keserű sírásban tört ki.

"Az elején reménykedtem abban, hogy a túlélők között lehet a fiam, de már biztos, hogy nincs életben szegény. Aranyos, kedves ember volt, sohasem pa­naszkodott rá senki, mindenki szerette Ne kérdezze, hogy fel lehet-e ezt dolgozni, erre nincsenek szavak..." - mondta elcsukló hangon az anya, aki azt is hozzátette, fia egy nappal a tragédia előtt, kedden ünnepelte a születésnapját.

"A baleset előtti nap volt a születésnapja, a párjával kilátogattak az állatkertbe. Rengeteg munkája volt, nem akartam zavarni, de ő felhívott. Akkor beszéltünk utoljára."

Az asszony a baleset estéjén nem érezte jól magát, korán lefeküdt. Másnap a hírekből értesült a szörnyűségekről. Akkor már érezte, hogy nagy baj van, fia ugyanis mindig fel szokta hívni. Most viszont egyből kisípolt a telefonja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?